loading...

مقالات سئو

بازدید : 99
چهارشنبه 10 دی 1399 زمان : 15:07


درود . لحظه هاتون سبز و مالامال محتوا اینجانب ناتاشا جعفری هستم سازنده و معلم رایتینا اگه نو وارد وبسایت رایتینا شدید سئو سايت و میخواید توی وب سایت گم نشید و به هیچ عنوان بدونید اینجانب و رایتینا کی هستیم و چی عمل می کنیم و چه جوری میتونیم به شما یاری کنیم روی راهنما و نقشه راه و روش بزنید :
راهنما و نقشه ی وبسایت رایتینا

درصورتی که هم تو رایتینا کلی و گشت و گذار کردید و به اینجا رسیدید که هیچی دیگه بریم راز فراگیری مون . اینجانب می خوام تو او‌لین گام از فراگیری های رایتینا که در باب ساخت محتوا و تبلیغ نویسی میباشد، یکبار برای مدام تکلیف مون رو با مضمون‌ محتوا و ساخت و ساز محتوا و سازنده ی محتوا معین کنیم.شاید خیلی از شما همین جا پیش خودتون تصور کنید : «ابدا به اینجانب چه که محتوا چی است و چه مفهومی داره صرفا به اینجانب حافظه بده که چی جوری محتوا ساخت و ساز کنم و پول در بیارم» منم اینجا نمیخوام شکیبایی تون رو راز ببرم و دیکشنری بشم و آغاز کنم بگم ریشه واژه و کلمه محتوا از کجا میاد و این جور چیزا بلکه یه مقصود خاصی دارم که با یه نمونه میگم که چرا تعریف و تمجید محتوا و ساخت و ساز محتوا و اینکه ابدا محتوا چی می باشد رو تحت عنوان گام اولیه یادگیری گذاشتم . : [شاید هنگامی یه نفر برای او‌لین توشه نام رایتینا رو میشنوه براش مضحک و تعجب آور غریب باشه و هر چی بالا و زیر کنه متوجه نشه که اینجانب وقتی که‌این نام رو تعیین می‌کردم مغزم به طور کامل هنگ کرده بود و تنها برای اینکه زودتر دامنه رو بگیرم و فعالیت رو آغاز کنم صرفا چیزی که به ذهنم رسید این بود که محتوا به تایپ کردن و نویسندگی ربط داره پس بیام از Write به کار گیری کنم و بعدم نخستین نام خودم ( ناتاشا ) رو بذارم و با یه پاره ای جا به جایی به چیز که رسیدم رایتینا بود خب حقیقتا این چیزی که گفتم چه اهمیتی داره که شما درباره ی رایتینا بخواید بدونید ؟ مشخصا گزینش این نام خیلی اتفاقی بود و به هیچ عنوان هم اهمیت ندارد و هیچ کاربردی هم نداره که سایر این گزینه رو بدونن که از جمله رایتینا یعنی چی و چه جوری تشکیل‌شده و … اصلی میدونین چیه ؟ اینه که هر هر که نام رایتینا رو میشنوه بدونه رایتینا یه وبسایت آموزشی برای یادگیری ساخت‌و‌ساز محتوا و نسخه برداری رایتینگ هستش و همین کافیه. خب اکنون این نمونه رو برای چی زدم ؟ برای این گفتم که بگم منم مثل شما موافق این هستم که دونستن اینکه محتوا ریشه چه واژه ایه یا این که تو لغت طومار دقیقا چه معنایی میده خیلی اصلی و کاربردی برای ما وجود ندارد البته چیزی که اینجانب دوست دارم بهش برسیم اینه که تو لغت طومار ی شخصی و فرضی و رایتینایی خودمون یه برداشت و شعور صدق از مضمون‌ محتوا و ساخت و ساز محتوا داشته باشیم]
او‌لین بحران اینجانب هنگامی که ساخت و ساز محتوا رو استارت کردم چی بود ؟
شاید باورتون نشه البته یکی مطرح ترین معضل هایی که از هنگامی که عمل ساخت محتوا را آغاز کردم داشتم این بود که هر کسی ازم می پرسید که : « چی عمل می‌کنی و شغلت چیه؟» پاسخ صحیح و حسابی و قانع کننده و قابل درکی برای سایر نداشتم و همش مِن و مِن می کردم، زیرا حقیقتا نمیدونستم بایستی چه جوری این شغل رو تعریف‌و‌تمجید کنم و در پایان هم پس از کلی اندیشه کردن میگفتم : « خب یه نوع نویسندگی‌ه دیگه» ! در‌حالتی که که شرایط فعلی خوب میدونم که این تعریف و تمجید و محدود کردن ایجاد محتوا صرفا به نویسندگی تماما غلط و ابدا مضمون‌ اساسی ساخت‌و‌ساز یا این که کردار محتوا رو به طور بی نقص و صحیح نشون نمیده و صرفا به یه نصیب کوچیکی از اشکال محتوا که محتوای متنی است اشاره میکنه.
البته بالاخره پس از کلی این طرف و اون طرف گشتن و پای حرف تعدادی تا کارشناس اونور آبی رنگ نشستن تونستم یه تعریف‌و‌تمجید خوب و جامع برای محتوا و ساخت و ساز محتوا برای خودم و رایتینایی ها پیدا کنم که میخوام اینجا با شما هم به اشتراک بذارم. ولی پیش از اینکه سراغ تعریف و تمجید هایی که در عالم درباره‌ی محتوا و ساخت‌و‌ساز محتوا میباشد بریم و آنگاه هم سراغ تمجید اینجانب و رایتینا، میخوام بگم که همگی ما این روز ها به شکلی از صبح تا شب در درحال حاضر ساخت محتوا هستیم البته شاید حواس مون وجود ندارد و به‌این نام صداش نمی‌‌کنیم و تحت عنوان یک شغل و تخصص به اون نگاه نمیکنیم .
این روز ها کلیه به نوعی در اکنون ساخت و ساز محتوا هستن. شما چی ؟
خانمی خونه دار هر روز توی اینستاگرام عکس غذاهایی که صحیح میکنه و سفره ای که میچینه رو منتشر میکنه و یه کپشن مینویسه و امر پخت غذاهاش رو به فالوورهاش حافظه میده ، پسر نوباوه‌ی 14-15 ساله ای که عشق و علاقه موسیقی رپ داره در زمینه‌ی مجموعه‌ها و خواننده های رپ گزینه عشق و علاقه‌اش در شبکه های مردمی پُست میذاره، یه سخنران پر اسم و رسم از تجربه‌ش توی رشته ذکر و سخنوری صحبت میزنه و صداش رو ضبط و منتشر میکنه ، یه پسری خیمه رمز میکنه و ویدیو ضبط میکنه و توی شبکه های مردمی منتشر میکنه و منجر خنده‌ی فالوورهاش میشه، موسسه خیریه ای برای جذب اشخاص نه و یاری های مردمی گزارشی از خردسال ها بی قیم و شغل های خیرخواهانه اش منتشر میکنه ، یه نفری هم تحت هر پستی تو هر جا استارت میکنه به بد و بیراه اعلام کردن و فحش دادن به تالیف کننده و نقد کردن ازش و…پس در صورتیکه این ها رو محتوا اکانت کنیم که حتما اکانت میشه، تمامی ما به نوعی در زمان روز در اکنون ساخت و ساز محتوا و نشر اون هستیم، البته کسی از در میان ما می تونه ماهر و چیره و پولساز بشه که بتونه کاربر بیشتری جذب کنه و کاربر رو ذیل تاثیر قرار بده. و برای جذب کاربر بیشتر و زیر تاثیر قرار دادن کاربر می بایست فوت‌و‌فن کوزه گری را برای ایجاد محتوا به طور ماهر بلد باشیم.
خب پیش از ادامه دادن بگم که اگه حقیقتا صبر ی خوندن یه متن طولانی رو ندارید و ترجیح میدید کلیپ مشاهده کنید اینجانب یه زمان ی آموزشی مبتدی و تازه کار توی رایتینا پباده سازی کردم که دقیقا برای کسایی میباشد که میخوان ساخت محتوا رو از 0ِ صفر آغاز کنن . اینجانب توی اون عصر از صفر استارت می‌کنم محتوانویسی ور یادگرفتن میدم تا وصال به سطحی که بتونید پروژه ی ساخت‌و‌ساز محتوا بگیرید و شغل ساخت و ساز محتوا شغل اولیه و مهم تون بشه . اگه دوست دارید تو این زمان کمپانی نمایید روی دکمه پایین بزنید :
میخوام تو عصر ویدئویی یادگیری ساخت‌و‌ساز محتوا از 0ِ صفر کمپانی کنم
محتوا حقیقتا چی میباشد که ساخت محتوا چی باشه ؟!
اینجانب برای اینکه بخوام به شما توضیح بدم که ساخت محتوا و یا این که به هیچ عنوان محتوا چی میباشد صرفا به صحبت و تعریف‌و‌تمجید خودم اکتفا نکردم و برای اینکه زیبا بتونیم ماهر و با تمرکز پیش بریم از همین نخستین عمل سراغ منبع های متعددی برای تعریف‌و‌تمجید محتوا رفتم که ببینیم این منابع چی میگن. او‌لین جایی که رفتم و درباره‌ی تعریف و تمجید محتوا خوندم وب سایت CMI یا این که content marketing institute بود .
جو پولیزی که بنیانگذار CMI هستش محتوا رو این طوری تمجید میکنه : محتوا داده ها ترغیب کننده ای میباشد که به استفاده کننده آگهی میکند ، با استفاده کننده تعامل ساخت و ساز میکند و برای استفاده کننده جالب میباشد.
پس جو پولیزی سه عدد خصوصیت جذاب برای محتوا در حیث میگیره و میگه محتوا اولا از محصول اطلاعاته ضمنا خیر هر نوع داده ها خامی بلکه اطلاعاتی که با استفاده کننده کلام میزنه و رابطه برقرار میکنه و در عین درحال حاضر هم برای کاربر جذابه خب اینو تا اینجا داشته باشید تا بریم خصوصی هم به تعدادی تا دیکشنری بزنیم ببینیم درخصوص محتوا چی اعلام کردن : برای مثال تو یک کدام از شون نوشته بود محتوا something contained هستش یعنی هر چیزی که در یک کاسه قرار میگیره که‌این چیز میتونه از جمله یه متن باشه یا این که یه ماجرا فردی که شما می نویسید و توی اینستاگرام پستش می‌کنید یا این که یه نوشته‌ی علمی باشه که تو یه ورقه وردپرس تارنما تون منتشر می کنید یا این که صداتون باشه که ضبطش می کنید و تحت عنوان یه پادکست تو تلگرام یا این که تو یه وبسایت منتشرش می‌کنید … یا این که قورمه سبزی ای باشد که تو یه بشقابی ریختید
یا این که یه جا نوشته بود :

the topics or matter treated in a written work

هر متنی که در زمینه ی یک زمینه یا این که موضوعات متعدد نوشته میشه

ولی به لحاظ اینجانب این تمجید به هیچ عنوان بدون نقص وجود ندارد زیرا محتوای صوتی و ویدئویی و تصویری هیچ جایی تو این تعریف‌و‌تمجید ندارن دیکشنری بعدی نوشته بود :
the principal substance (such as written matter, illustrations, or music) offered by a website

یعنی ماده مهم ارائه گردیده بوسیله یک تارنما که می تونه مشتمل بر نوشته ، تصویر یا این که صوت باشه

( این گشوده یه پاره ای جامع تر از گذشته هستش ) البته این هم این نقص‌ رو داره که لزوما محتوا به وبسایت و فضای دیجیتالی و فرم دیجیتالی محدود نمی شه . بعداز این دیکشنری ها رفتم سراغ یه سایتی به نام toprankblog که از حدود 40 تا کارشناس درخصوص تعریف‌و‌تمجید محتوا نظرسنجی کرده و جواب ها رو تحت عنوان یه نوشته ی علمی منتشر کرده یه چیز جذاب تو این نوشته‌علمی و لحاظ سنجی اینه که هیچ دو نفری نبودن که تعریفشون از محتوا یک کدام از باشه پس یعنی از همین درحال حاضر این گزینه رو در حیث داشته باشید که قرار وجود ندارد تهِ این دعوا به یه تعریفی برسیم که تمامی کارشناس ها رمز اون رخداد حیث دارن، اما مجموعاَ به نظرم مضمون‌ تو اکثرشون شبیه و یکسان هستش و ما هم همونطور که گفتم صرفا دنبال همون معنا کلی هستیمخب بریم سراغ تعریف‌و‌تمجید این 40 تا کارشناس درباره‌ی محتوا ( اما قبلش بگم که اینجانب یه تعدادیش رو برای اینکه مشاجره مون کسل کننده و تکراری نشه حذف کردم و برای اینکه نا مرتب و پلوغ و سرگردان کننده نشه نام این اشخاص رو حذف کردم و بهشون شماره میدم.که ولی اگرشما دوست داشتید دقیقتر حیث این 40 نفر رو بخونید میتونید یه خصوصی به وب سایت مهم بزنید) این وبسایت لحاظ این 40 تا کارشناس رو به 3 تا دسته تقسیم کرده : یه دسته اونهایی هستن که محتوا رو از متاع داده ها میدونن ، دسته دوم اونهایی هستن که محتوا رو از متاع تجربه میدونن و دسته سوم هم اونهایی هستن که معتقدند محتوا انقدر پیچیده و نا مفهوم هستش که به هیچ عنوان نمیتونیم تعذریف صحت ازش داشته باشیم
خب بریم سراغ دسته نخستین کارشناس ها یعنی اونایی که محتوا رو نوعی داده ها میدونن :
1: محتوا هر چیز دیدنی، قابل اعتماد و مربوط به یک قضیه خاص برای درگیر کردن یا این که روشنگری و مطلع سازی مخاطبه که در قالب صوت ، متن ، تصویر یا این که فیلم ارائه میشه. 2: محتوا اطلاعاتی هستش که برای مصرف ، لذت بردن و اشتراک گذاری بسته بندی میشه و در مشت کاربر نهاده میشه. 3: محتوای اینترنت یه مکالمه ی روزانه و همگانی در بین شما و بازدید کننده میباشد که ممکن این مکالمه یه طرفه باشه ( یعنی شما بگید و بازدید کننده گوش کنه) ، یا این که دو طرفه باشه ( یعنی میان بازدید کننده و شما برای مثال تحت عنوان کامنت یا این که دربین بازدید کننده ها با هم ) 4 : محتوا چیزی میباشد که در صورت های مختلفی مثل صوت ، ویدیو و متن ارائه میشه و می تونه سبب سرگرمی ، فراگیری یا این که درایت کسی بشه که اون رو مصرف میکنه. 5 : محتوا چند داده ها به طور کلمه ها ، عکس ها ، فیلم و صدا میباشد. 6: محتوا گروه ای از داده ها ، نظرات و پیام هایی ست که به صورت نوشته ، تصویر یا این که صدا برای به کار گیری سایر افراد ترجمه میشه. 7: محتوا چندین داده ها یا این که علم آپ تو دیت و گران بها یا این که درگیر کننده می باشد . 8: محتوا چیزی می‌باشد که شما ساخت می‌کنید که استفاده کننده شما با مجموع احساساتش اون رو مصرف کنه. 9 : محتوا چیزی است که به طور متفرق یا این که منظم و طرح ریزی گردیده منتشر میشه و می تونید از این محتواها برای ساخت محتواهای بیشتر به کار گیری فرمائید. 10 : محتوا اطلاعاتی میباشد که به تماشاچی یا این که خواننده یا این که مستمع انتقال داده میشه . محتوای خوب مطلقا بها آفرین میباشد . 11: عکس، کلیپ، مقاله‌ها وب لاگ، نوا، گفتمان ها، نقل عهدوپیمان ها، قصه ها، اینفوگرافیک و…12: محتوارو هم اندازه داده ها میدونم که میتونه خوب یا این که بد باشه. 13: یکسری متن دست نخستین که مطابق با عقاید هر تالیف کننده ای نوشته و منتشر میشه که روی یک پیام خاصی تمرکز میکنه 14 : محتوا داده ها پباده سازی گردیده به غرض مصرف و هضم بهتر و همین طور توزیع و اشتراک گذاری بهتر در اینترنت هستش 15 : محتوا دور و بر رو مالامال میکنه و اطراف نوع محتوا رو معین میکنه 16 : اینجانب محتوا رو هر اطلاعاتی که در اینترنت منتشر می شه می دونم 17 : محتوا داده های متنی قابلی به کار گیری برای آدم هستن و…
تعریف‌و‌تمجید محتوا از نگاه کارشناس هایی که محتوا رو نوعی تجربه میدونن
1 : محتوا هر چیزی ست که به معاش کاربر ها قیمت اضافه میکنه . این قیمت ممکن با هوشمند خیس کردن کاربر یا این که خنداندن وی یا این که یاری به وی برای انجام بهتر شغل های روزمره اش و… تولید بشه. 2: ای کاش یک هنگامی برسه که ما از کلام کردن درباره‌ی محتوا دست برداریم ( کود حیوانی و انسانی هم محتوا میباشد ولی انسان ها دوست ندارن اون رو بخورند و هضم کنن یا این که همان مصرف کنن ! ) پس بیایید به مکان محتوا از تولید تجربه برای کاربر صحبت بزنیم. [ ناتاشا : این متخصصه خیلی بانمک و با اکنون گفته ) 3: محتوا هر چیزی است که سبب ساخت‌و‌ساز اعتماد و اطمینان فی مابین کاربر یا این که مشتریان و کسب و امور میشه. کارشناس 4 هم تعریف‌و‌تمجید جالبی داره و میگه : تصور کنید که مارک شما دارنده پا هستش. محتوا پای چپ مارک شماست که از عموم نگهداری میکنه و فعالیت کردن به عهدوپیمان ها و وعده ها پای راست شماست . و شما برای روش رفتن به هر دو پا نیاز دارید !5: محتوا هر نوع ارتباطی در هر رسانه ای با کاربر هاست که می تونه به مقصود یاری، یادگرفتن، تاثیرگذاری، هشدار و… برای کاربر ساخت و ساز گردیده باشه . 6 : چیزی که عموم رو مشغول خودش میکنه 7 :هر چیزی که در یک برگه اینترنت یا این که یک URL بالا می آد و می تونه بوسیله استفاده کننده مصرف بشه، خواه چیزی باشه که کاربر بایستی اون رو بخونه، دانلود کنه، نگاه کنه یا این که با اون رابطه برقرار کنه و تعامل داشته باشه. 8 :اطلاعاتی با یک غرض خاص برای یک کاربر خاص. این داده ها ممکن ویدیو، متن، عکس، و… باشه و غرض ممکن یادگرفتن، سرگرمی، یا این که ترغیب کاربر به خرید یا این که … باشه. 9 : محتوا بسته های اطلاعاتی جذاب و شنیدنی و خواندنی ست که می تونه با اعلام کردن قصه، پرسیدن پرسش و.. کاربر رو ترغیب به مصرف کنه . 10 : پاسخ معمولی اینجانب اینه : پاسخ سوالهای مشتریان به هر شکلی البته دسته سوم کارشناس ها هم بودن که یقین داشتن که تمجید محتوا خیلی پیچیده و نامفهوم می باشد و اونا تمایلی ندارن که محتوا رو توی یه چهارچوب و فرم خاصی تمجید کنن.
تمجید اینجانب و رایتینا از محتوا چی است ؟
خب هم اکنون که یه عالمه تعریف و تمجید خوندیم درخصوص محتوا بریم سراغ تعریفی که اینجانب خودم خیلی دوست دارم و تعریفی است که ما تو رایتینا ازش به کارگیری می کنیم
محتوا چیزیست که فضاهای خالی رو مالامال میکنه.

که‌این چیز می تونه یک عکس ، متن ، ویدیو ، صوت و… هر چیز دیگه ای باشه .

و محیط هم میتونه صورت و اندازه های مختلفی داشته باشه

پس تو این تعریف‌و‌تمجید اولیه از هر چیزی اساسی این می باشد که با چه چیزی میخوایم خلأ رو مالامال کنیم و آنگاه هم مهمتر اینه که ما مدام یه وسعت یا این که دور و اطراف با اندازه مشخص و معلوم در دست داریم که می بایست متناسب با اون دور و اطراف را مالامال کنیم . به عنوان مثال به تفاوت اندازه ی محیط تو این بشکه و این استکان توجه نمائید .ما مشخصا نمی تونیم یه جام رو با 200 لیتر آب لبریز کنیم زیرا حتما اون جام انقدر گنجایش نداره . در خصوص محتوا هم ما تو هر جایی یه خلأ مشخص و معلوم داریم و صرفا مجاز هستیم به اندازه ظرفیتش توش محتوا بریزیم به عنوان مثال در‌صورتی‌که ما تصمیم داریم یک خلأ در توییتر رو تحت عنوان یک پست توئیتری مالامال کنیم می بایست به‌این دقت کنیم که مجاز هستیم تنها این دور و اطراف رو با یه متنی با تعداد حروف محدود برای مثال درتوان 140 کاراکتر مالامال کنیم خیر بیشتر ، یا این که در حالتی که میخوایم یک چیزی برای ورقه اساسی وب سایت ساخت و ساز کنیم که فضای این کاغذ رو لبریز کنه حتما نمی تونیم محتویات و داده ها یک کتاب رو اینجا جا بدهیم و می بایست حواس مون باشه که محدودیت داریم و بایستی در کوتاه ترین صورت ممکن بیشترین و موثر ترین داده ها رو به کاربر انتقال بدیم ، یا این که در صورتیکه یک شعار تبلیغاتی می خوایم بنویسیم بایستی بدونیم که نهایتا یک گزاره می تونیم بنویسیم و در همین یک پاراگراف می بایست مجموع سخن مون رو به کاربر بزنیم و خودمون و کسب و کارمون رو به وی معرفی کنیم و… از طرف دیگه ما نمی تونیم هر چیزی از هر جنسی که دل مون میخواد رو تو هر فضایی بذاریم و به طبع می بایست داده ها کافی راجع به شخصیت و خصوصیت فضامون داشته باشیم و می بایست بدونیم که هر فضایی رو بایستی با چه نوع محتوایی مالامال کنیم. برای مثال تو پباده سازی دکورا سیون خونه نمی تونیم در فضای آشپزخونه یا این که تالار پذیرایی دوش گرمابه بذاریم !پس برای محتوا هم از جمله نمی تونیم یه سریال تصویری رو تو رادیو پخش کنیم زیرا تو این محیط به هیچ عنوان قابلیت و امکان نشر تصویر وجود ندارد . یا این که از جمله نمیتونیم فضای اینستاگرام که یه کانال اجتماعی عکس محور هستش رو با لشکری از کلمه ها و جمله ها مالامال کنیم و در شرایطی که این عمل رو بکنیم 100 % فیض نیکی نمی گیریم .
حقیقت سخن از چینش و پباده سازی و اینا شد یادم به زمین خورد که بگم اینجانب تو رایتینا یه اتاق مجازی ای پباده سازی کردم به نام اتاق یادگیری اگه دوست داشتید بدین اتاق رمز بزنید زیرا کلی محتواهای آموزشی توش میباشد:
میخوام وارد اتاق یادگیری رایتینا بشم

درحال حاضر که فهمیدیم محتوا چیه،
دیگه میتونیم بگیم ساخت‌و‌ساز محتوا چیه . درسته؟
خب حال که فهمیدیم محتوا چی است بریم سراغ اینکه ببینیم ساخت و ساز محتوا رو چه گونه تعریف و تمجید کنیم و به هیچ وجه ساخت و ساز محتوا چی می‌باشد :
ساخت محتوا چیه؟
ایجاد محتوایعنی : اخلاق و ساخت و ساز چندین داده ها خاص برای یک غرض خاص به استفاده کننده خاص و نشر آن از روش یک شبکه خاص و در یک فرم خاص میباشد . این تعریف و تمجید 5 جز داراست :
و می بایست بگم کلید برقراری رابطه ما با استفاده کننده از روش ساخت‌و‌ساز محتوا در seo همین 5 تا هستش : داده ها : چه ایده هایی می‌خواهید منتشر نمایید یا این که دل تان می‌خواهد چه چیزهایی به سایر افراد یا این که استفاده کننده بگویید ؟ غرض : چرا می‌خواهید این نظرها یا این که همان داده ها را منتشر فرمائید و به گوش دیگرافراد برسانید ؟ بعداز تکثیر این داده ها می‌خواهید کاربر شما چه کاری انجام دهد ؟ چه احساساتی داشته باشد ؟ استفاده کننده : این صحبت ها یا این که داده ها را میخواهید به گوش چه افرادی برسانید ؟ به عنوان مثال این داده ها قرار میباشد برای نوپا های تحت 10 سال منتشر گردد ؟ این داده ها قرار میباشد تنها برای اعضای یک سازمان یا این که موسسه خاص منتشر خواهد شد یا این که داده ها مرتبط با زنان یا این که مردان یا این که قشر خاصی از جامعه میباشد ؟ شبکه : میخواهید این داده ها را از چه طریقی به گوش کاربر برسانید ؟ به عنوان مثال می خواهید در اینستاگرام تحت عنوان یک پست منتشر نمایید یا این که میخواهید مفصل خیس درباره ی آن سخن نمایید و بهتر میباشد در قالب یک نوشته‌علمی منتشرکنید؟ فرم : در چه فرم و لباسی می‌خواهید داده ها خودتان را منتشر نمائید ؟ به عنوان مثال می‌خواهید این داده ها را بنویسید و منتشر نمائید یا این که میخواهید در این زمینه با کاربر سخن بزنید و صدای تان را ضبط فرمایید و منتشر نمایید ؟ یا این که دوست دارید یک فیلم ویدئویی از خودتان در طول حرف کردن بگیرید و کلیپ منتشر فرمائید ؟البته بریم سراغ نصیب جالب روایت و این انسان فضاییه که ما تولیدکننده های محتوا هستیم

تولیدکننده محتوا کی می‌باشد ؟
توی این سالها که فعالیت اینجانب ساخت و ساز محتوا بوده بارها وبارها با فیس بهت زده و متعجب بشر هایی مواجه شدم که از اینجانب در باب کارم می پرسیدند و اینجانب هنگامی میگفتم ایجاد محتوا انگاری که بشر فضایی دیدن!! انگیزه این سردرگمی و تعجب به‌این خیال و خاطر بود که بیشتر اون انسان ها یا این که به هیچ وجه در این زمینه چیزی نشنیده بودن و یا این که در شرایطی‌که هم شنیده بودن صرفا در توا‌ن یکسری واژه بوده و هنوز براشون نامفهوم بود که حقیقتا اینجانب تحت عنوان سازنده محتوا دقیقا چه کاری انجام میدم؟ اینجانب فکرمیکنم که اولا این وضعیت گیجی و ابهام بیشتر به خیال شیوه فکری است که انسان ها در زمینه‌ی عمل کردن دارن، به عنوان مثال تصور اکثر آدما از کارکردن اینه که صبح کله سحر پاشی ، فراهم بشی و بری یه شرکتی دکان ای اداره ای چیزی و آنگاه 7-8 ساعت اونجا باشی و عمل کنی و ساعت 5-6 برگردی خونه و به کلیه اعلام کنی که اینجانب اومدمممم و بعدشم به به معاش فردی و خانوادگیت برسی و سپس مجدد فردا روز از جدید روزی از تازه و مجدد همین چرخه تکرار بشه و انتها ماه هم اگه کارمندی یه دستمزد ثابتی بگیری و اگه صاحبکار و کاسب و مالک کسب و کاری هستی یه درآمد مشخصی داشته باشی .. همین خب با این رویت کرد و رو همین مبنا درصد متعددی از آدما به هیچ وجه نمیتونن تصور کنن که تو با پیژامه تو خونه بشینی و فارغ از زور برای عمل کردن تو ساعت خاصی یه وقتایی کله سحر یه وقتایی شب نیمه شب عمل کنی و شاید حتی هفته ها بشه از در خونه خارج نری و در غایت هم تعدادی برابر اون انسان ها پول در بیاری !!و برهان دیگه این موقعیت گیجی و ابهام بیشتر به‌این خیال و خاطر میباشد که برای مثال زمانی یه انسان میگه اینجانب حسابدارم یا این که فروشنده خرقه هستم یا این که ….به طور کامل وظایفش معلوم است و کلیه میدونن اون بشر زمانی راز عمل دقیقا چه کاری انجام میده و تماما تعریف‌و‌تمجید شده‌است اما برای یه آفریننده محتوا یه استاندارد خاصی تعریف و تمجید نشده و در‌حالتی که از 10 نفر سازنده محتوا بپرسید که دقیقا امروز چه کارهایی انجام دادن ممکنه با 10 تا پاسخ متعدد و متنوع روبرو بشید . پس اینارو گفتم که بگم تمجید خالق محتوا هم دقیقا مثل خویش محتوا مشقت بار و متنوع و پیچیده میباشد. البته در شرایط کلی،
آفریننده محتوا کسی میباشد که گونه های محتوا مثل متن ، صوت، ویدیو ، تصویر و… رو به مقاصد خاصی برای کاربر های خاصی خوی و ساخت‌و‌ساز میکنه و آنگاه هم اون رو از روش شبکه های خاصی منتشر میکنه تا به دست کاربر آیتم نظرش برسه و مصرف بشه.

یک غلط گسترده !
اونایی که به حیث خودشون استعداد نویسندگی ندارن اینو بخونن !
به نظرم یکی‌از نادرست ترین تعریف‌و‌تمجید هایی که‌این ایام برای تولیدکننده محتوا در حیث گرفته میشه اینه که خیلی ها دقیقا آفریننده محتوا رو معادل با تالیف کننده محتوا در لحاظ میگیرن و فقط مهارتی هم که تفکر میکنن یه خالق محتوا بایستی بلد باشه صرفا مهارت تایپ کردن و اینکه دایره لغتش خوب باشه و دیکته ی صحیح عبارات رو بدونه و از دین نگارش فارسی هم راز دربیاره و خلاصه متن بنویس خیر باشه که به لحاظ اینجانب به طور کامل اشتباهه یا این که بهتر بگیم که این تعریف و تمجید خیلی ناقصه زیرا صرفا روی یه نصیب کوچیک یا این که یه مهارت خاصی برای خالق محتوا تمرکز کرده آره مطلقا به لحاظ منم مهارت تایپ کردن و بلد بودن قواعد نگارشی و بضاعت کنار هم چیدن لغات یک کدام از مهارت های حیاتی برای یه خالق محتوای متنی هستش البته ما معدود بشر نداریم که نوشتنش افتضاحه البته سخن زدنش و تمجید کردن داستانش عالیه و از همین مهارتش به کارگیری کرده و حال حاضر یه پادکست ساز ماهر و پولسازیه یا این که نادر بشر نداریم که از متن تایپ کردن متنفر و یه جورایی حتی یه پاراگراف هم نمیتونه بنویسیه اما از شیوه ساخت و ساز محتوای تصویری و تصویر سازی برای شبکه های مردمی و تارنما ها داره حسابی پول پارو میکنه یکیش همین تصویر ساز شبکه های عمومی رایتینا جلو دیده مون پس این تصور رو که ساخت محتوا رو محدود نمایید به نویسندگی و تایپ کردن از خودتون بدور فرمایید، زیرا ساخت و ساز محتوا خیلی بالاتر و عظیم خیس و متنوع خیس میتونه باشه . [ اینجانب تو قصه اینجانب و رایتینا دقیقا در زمینه‌ی همین زمینه سخن کردم که منم محتوانویسی هستم که انشاهام رو بابام مینوشت ! ] پس خلاف تصور و لحاظ خیلی ها اینجانب میگم مهارت تایپ کردن مهم‌ترین و صرفا و مهارتی وجود ندارد که آفریننده محتوا بایستی داشته باشه و بلد باشه . و برای اینکه یه خالق محتوای ماهر بشید نیاز دارید که یکسری و یک سری مهارت مبنا ای و مهم رو حافظه بگیرید که تایپ کردن یکی اونهاست تنها . جالبه بدونید که یه آفریننده محتوا یا این که تولیدکننده محتوا یه بازه هایی فروشنده و بازاریاب میشه ، یه مدت هایی میره تو نقش یه کمدین و طنزپرداز، یه مدت هایی خبرنگارمیشه ، یه برهه زمانی هایی یه روانشناس ماهر میشه، در طول هایی یک seo فعالیت و… و خلاصه اینکه برای برنده شدن تو برهه زمانی های گوناگون می بایست از مهارت های مختلفی به کار گیری کنه.خب اکنون که تعریف‌و‌تمجید محتوا، ساخت محتوا و سازنده محتوا رو خاطر گرفتیم بریم ببینیم که یه تولیدکننده محتوا به طور کلی به چه مهارت هایی نیاز داره و بهتر دنبال یادگیری چه مهارت هایی باشه :
یه تولیدکننده ی محتوا چه چیزهایی بایستی بلد باشه؟
بایستی محقق و جستجو گر باشید
اصلا مهم نیست که شما برای چه کسی می خواید محتوا ساخت نمایید و چه مخاطبی دارید یا این که چه نوع محتوایی می خواید بنویسید هر تولیدکننده محتوایی می بایست در گام اولیه یک کاوشگر باشه. تو بیشتر اوقات یه تالیف کننده ی محتوا یا این که سازنده محتوا با موضوعاتی عکس العمل میکنه و می بایست در رابطه آن ها بنویسه یا این که محتوا ساخت کنه که یا این که هیچ اطلاعی در خصوص اونها نداره یا این که داده ها یه خرده داره و یا این که لازمه که داده ها خودش رو آپ دیت کنه که‌این به طبع مستلزم اینه که کاوش کردن ماهر تو فضای اینترنت یا این که حتی فی مابین کتب و منابع متفاوت رو بلد باشه. و از طرف دیگه ساخت محتوا تو فضای اینترنت به شدت رقابیتیه و یه سازنده ماهر می بایست بلد باشه که دائما مجموع حریف هاش رو رصد کنه و ببینه که اونا روی چه موضوعی فعالیت کردن تا هم یه جاهایی ازشون ایده بگیره و محتوای اونها رو جامع تر کنه و منتشر کنه و یه جاهایی هم هوشمندانه این موضوعی که دیگه نخ نما گردیده و زیاد فعالیت گردیده طرز رو حذف کنه از اپلیکیشن محتواییش و اتفاقا سراغ موضوعاتی بره که به هیچ عنوان فعالیت نشده به طور کامل دیده نشده و دست اوله و کل این تصمیم گیری ها و گزینش ها تو وهله ی اولیه به یه جستجوی صحیح و حسابی و ماهر نیاز داره . پس یکی مهارت هایی که ما توی اتاق یادگیری رایتینا نحوه تمرکز می‌کنیم یادگیری نحوه های جستجوی منابع برای ساخت و ساز محتواست
می بایست مهارت خوندن و تایپ کردن فارسی بلد باشید
مهارت تایپ کردن همونطور که گفتم یک کدام از مهارت های حیاتی ای می باشد که یه تولیدکننده محتوای متنی یا این که تالیف کننده محتوا می بایست خوب بلد باشه . البته این الزاما در معنای این وجود ندارد که یه خالق های محتوا می بایست بتونه متن های ادبی قلمبه و سلمبه بنویسیه بلکه بیشتر از نگاه اینجانب این مهارت تایپ کردن بایستی یاری کنه که ما بتونیم با کاربر خودمون رابطه برقرار کنیم و چیزی که میخوایم بگیم رو به صحت بتونیم با لغات و متن بهش انتقال بدیم . همین . و مطلقا بایستی به‌این اعتقادوباور برسیم که متن نویسی برای محتوای آنلاین خیلی متعدد از تایپ کردن یه کتاب یا این که متن ادبی برای برای مثال کمپانی تو یه مسابقه ادبی است . چرا ؟ زیرا استفاده کننده آنلاین خیلی گوناگون از کاربر آفلاین یا این که کتابی میباشد . [که تو فراگیری های بعدی مفصل درباره ی « اسکنر کاربر ها » یا این که همون نسل نو استفاده کننده های آنلاین کلام می‌کنم و میگم چه جوری بنویسید و محتوا ساخت نمائید که حیث اونها رو جلب نمایید .] و چیزی هم که میخوام تو رایتینا به شما حافظه بدم و انتقال بدم اینه که حافظه بگیریم که چه‌گونه مهارت تایپ کردن برای فضای آنلاین رو به صورت خاص تو خودمون تقویت کنیم خیر تایپ کردن متن ادبی رو و چه گونه به خوندن بیشتر عادت کنیم. یه محتوانویسی ماهر می بایست دایره لغتش نسبتا خوب باشه و بلد باشه از چه واژه و کلمه ای و از چه نشانه نگارشی ای کجا و به چه شکل به کار گیری کنه . و برای کشف کردن این مهارت بیشتر از هر کلاس و خوندن نکته های تئوری نیاز داریم که بیشتر بخونیم تا بهتر بتونیم بنویسیم. {من خودم از بچگی به کتاب خوندن خیلی خیلی علاقه داشتم و همیشه خونه رویاییم به جای خونه شکلاتی و خونه چوبی و اینا یه خونه ای بود که همه چیش از کتاب ساخته شده باشه.پس برام سخت نبود از اون موقعی که کار تولید محتوا رو شروع کردم این عادت رو هم تو خودم تقویت کردم که بیشتر از زمانی که برای نوشتن تو طول یه روز میذارم بیشتر بخونم . و الانم بعد از چند سال که از شروع کارم میگذره بازم همین قانون روزانه ی منه و همیشه ساعت خوندنم بیشتر از ساعت نوشتنمه}
بایستی seo محتوا رو بلد باشید
میگم اگه قرار باشه که ما محتوایی بنویسیم که هیچ کسی اون رو نبینه خب به هیچ وجه ننویسیم که سنگین خیس و ریلکس تریم ! خب ما تو فضای آنلاین چه گونه می تونیم چشم بشیم ؟ یک یاز خط مش هاش گوگل میباشد . خب چی جوری میشه ما یه محتوایی بنویسیم که میان میلیون ها میلیون محتوایی که منتشر میشه بیاد تو شیت اولیه، شایدم سکو # 1 ؟ یکی‌از رویه هاش اینه که زبون گوگل رو خوب بفهمیم و بدونیم از ما چه توقعی داره و چه چیزهایی برای مرتبه بندی براش مهمه بریم همون امور رو انجام بدیم . که بدین همون seo یا این که سئو محتوا برای موتورهای کاوش میگن که یه سازنده محتوای ماهر می بایست حسابی بلدش باشه . یعنی یه کاری کنیم که موتورهای کاوش محتوای ما رو دوست داشته باشند و براش بها و اعتبار قائل باشن و هنگامی که کاربر یا این که مخاطب یه واژه و کلمه کلیدی مربوط به محتوای ما رو کاوش میکنه و دنبال یه جوابی برای پرسش هاش می‌باشد، تو همون برگه نخستین یا این که حتی یک‌سری لینک و پیوند اولیه محتوای ما رو ببینه و طرز کلیک کنه. اینجاست که میگم یه مولف آنلاین خیلی فرق میکنه با یه مولف چاپی و عادی . پس یه محتوا نویس خوب بایستی خودش یک seo کار نیک هم باشه . یعنی بایستی بلد باشه که از چه تیتر، چه کلمه ها کلیدی، چه قضیه و چه ترفندهایی به کارگیری کنه که محتواش بوسیله موتورهای کاوش چشم خواهد شد و موتور های کاوش به اون اعتبار بدند و بتونه هر روز استفاده کننده های بیشتری رو به سمت تارنما بکشونه و اشخاص بیشتری محتواش رو مصرف کنن و مسلما وقتی یه مولف محتوا میتونه داعیه کنه که ماهر گردیده که بتونه یه تارنما سوت و کور و خلوت رو با محتوانویسی ماهر به یه بازار لبریز جنب و جوش و نا مرتب تبدیل کنه. پس بهینه سازی هم یک کدام از سرفصل هایی است که ما طرز خیلی تمرکز می کنیم و قرار تو رایتینا کلی ترفند و نکته و شیوه خوب برای seo محتوا خاطر بگیریم .
بایستی یه روانشناس ماهر باشید
تمامی ما انسانها حتی‌در منطقی ترین وضعیت ممکن گشوده هم مغلوب احساستمان می شیم و معمولا یکی دلایلی که ما رو ترغیب به مبادرت به هر کاری میکنه احساسات ماست . و عالم بیشتر از عقل و منطق روی احساسات میچرخه . به عنوان مثال به نهایی خریدی که کردید یا این که تصمیمی که گرفتیی تصور کنید مطمئن باشید که درصد متعددی از انگیزه ها ما برای انجام یه کاری یا این که انجام ندادن یه فعالیت دیگه یا این که خرید یا این که هر چیز دیگه ای از روی احساسات مون میباشد . برای اینکه یک تولیدکننده محتوای ماهر بشید و بتونید کاربر رو تشویق فرمایید که کاری که مقصود شماست رو انجام بده خیر فقط می بایست به منطق اون احترام بذارید و از نگاه منطقی اون رو توجیح نمایید بلکه بیشتر می بایست روی قسمت احساسش عمل فرمایید و احساسات کاربر رو قلقلک بده . برای مثال در حالتی‌که شما می خواید برای یک تاکسی مسافرتی ایجاد محتوا نمایید بایستی کاری نمائید که با رمانتیک کردن شدید استفاده کننده و وارد کردنش به یه فضای داستانی اون دقیقا احساس کنه همین درحال حاضر در اون ناحیه جغرافیایی خاص می‌باشد و جوری با لغت ها برای کاربر تصویر سازی نمائید که استفاده کننده هیچ راه و روش فراری نداشته باشد و از ته دل دوست داشته باشد تا پایان این مسافرت ( پایان نوشته‌علمی ) یاروهمدم باشه و از این مسافرت لذت ببره و در غایت هم در حالتی‌که توصیه یه توری رو بهش میدید بی زیرا چرا بپذیره . و همین رمانتیک کردن کاربر در ایجاد محتوا می تونه حاصل مثبت خیره کننده و غریبی برای برندها تولید کنه جوری که کاربر حاضر به دل کندن وجود ندارد و تبدیل به یک مشتری یا این که استفاده کننده با مسئولیت میشه . مطمئن باشید یکی مهم ترین تفاوت های یک تولیدکننده ی محتوای ماهر با یک آفریننده محتوای مبتدی و آماتور اینه که یک بشر ماهر دقیقا می دونه در چه وقتی از چه عبارات و محتوایی به کار گیری کنه و به چه شکلی از اونها به کار گیری کنه که بتونه کاربر رو به دام بندازه ، یا این که به نوعی انگار که دقیقا ذهن استفاده کننده رو می خونه و یا این که تو کفش اون میره و از حیث اون به مورد نگاه میکنن. و دقیقا به خیال همین مهارت که آماتورها فکر می کنند اسکن رایترهای ماهر با چوب جادویی شون لغت ها رو به طلا جواهرات تبدیل می‌کنن در صورتی‌که که تبلیغ نویس ها یا این که آفریننده های محتوای ماهر صرفا خوب بلدن از روانشناسی توی ساخت محتوا چی جوری به کارگیری کنن . مطمئن باشید که شما هم میتونید بدین مقام برسید و از جادوی کلمه ها به کار گیری فرمایید و استفاده کننده رو ذیل تاثیر قرار بدید و کاری نمائید که هر کاری که شما می‌خواهید رو انجام بده به شرط اینکه مخلوط روانشناسی با ایجاد محتوا رو خوب بلد باشید. پس یکی مهارت هایی که ما تو رایتینا قرار شیوه تمرکز کنیم همین مخلوط روانشناسی با ساخت محتواست.
حقیقت اینجانب هر چندین وقت یه توشه یه محرمانه جزوه های آموزشی مجانی منتشر می‌کنم . یکی‌از این جزوه ها که طرفدار خیلی متعددی هم پیدا کرده جزوه 460 کلمه و واژه جادویی توی ایجاد محتواست که میتونید همین جا مجانی دانلودش نمائید :
می بایست رئیس برهه زمانی بلد باشید
ما چه تحت عنوان یک فریلنسر ایجاد محتوا چه تحت عنوان مالک کسب و کاری که می خوایم خودمون برای مارک خودمون ایجاد محتوا کنیم و چه تحت عنوان یه متخصص ساخت و ساز محتوای ماهر که برای تیم ای به طور کل وقت فعالیت می‌کنیم ، در حین روز یه مقطع دوران مشخص و معلوم و محدودی برای ساخت محتوا داریم که در‌صورتی‌که نتونیم از این هنگامی که داریم به صحت به کارگیری کنیم و اون رو مدیر کنیم نمی تونیم به میزان مناسب محتوای گران بها ساخت‌و‌ساز کنیم و اون رو تبدیل به گنج کنیم پس در فیض نمی تونیم هم اکنون نیکی داشته باشیم و خودمون رو شخص موفقی بدانیم .این روز ها هیچ کاری حتی کوچک ترین و بی آلایش ترین امور رو هم فارغ از مدیر بازه زمانی نمی تونیم انجام بدیم و صحیح پیش ببریم. و قهرمان شدن توی ساخت‌و‌ساز محتوا و تبدیل محتوا به گنج قابلیت و امکان پذیر وجود ندارد مگه اینکه مهارت رئیس مقطع رو بلد باشیم . برای مثال یه تولیدکننده محتوایی رو در لحاظ بگیرید که هر روز صبح ساعت 10 صبح بیدار میشه و فارغ از هیچ اپ خاصی که برای خودش چیده باشه، جدید میخواد دنبال مسئله و ایده ای بگرده که براش محتوا بنویسه و میانه یافت کردن ایده هم سوای هیچ محدودیتی دائما سرش تو شبکه‌های‌عمومی میگرده . خب تا دیده به هم میزنه شب گردیده و یا این که هیچ محتوایی ننوشته یا این که نهایتا یه 1000 واژه پیش نویس داره که بازم به دردش نمیخوره و با این شرایط به هیچ وجه نمی تونه درآمد خیر هم داشته باشه. پس یک کدام از مهارت های اصلی توی یادگیری ایجاد محتوا، مهارت مدیر مقطع و در کنارش ارتقاء فایده وری می باشد که دومین اتفاقا اساسی تره . و اینجانب زیرا خودم به شدت تو مدیر بازه سالها نقص‌ داشتم ، خیلی وقته که دنبال تکنیک های گوناگون و راهکارهای گوناگون می‌گردم و خیلی از اونها رو آزمون کردم و تجربه بهم نشون اعطا کرد که یه تعدادیش حقیقتا برای ما سازنده های محتوا موءثر وجود ندارد و نمیتونه جوابگو باشه و برعکس یه تعدادیش خیلی خوبه و دستکم برای اینجانب و نوپا های گروه رایتینا پاسخ خیر داده .
اینجانب تو اتاق یادگیری رایتینا نصیب « میخوام ورژن بهتری از خودم بشم » کارایی می کنم کل این تکنیک های اثرگذار رو باهاتون در میون بذارم تا شما هم آزمایش نمائید مشاهده کنید کدوم برای خودتون اثر گذار خیس می‌باشد .
می بایست به شدت خلق کننده باشید
در شرایطی که شما هم مثل خیلی از عموم با شنیدن« خلاقیت »، ذهن تون سریع به سمت شغل های هنری مثل مجسمه سازی ، نگارگری ، پباده سازی میره پس شما هم جزو عده ای می‌باشید که به خطا کلمه و واژه « خلاقانه » رو متساوی با « هنرمندانه » می دونید و به همین خیال و خاطر این طور می پندارید که صرفا اشخاص خاصی می تونند این استعداد و توان را به طور ذاتی داشته باشند و خلق کننده بودن یه خصلت ژنتیکیه دقیقا مثل رنگ پوست و رنگ دیده ! و با این نحوه تاءمل احتمالا این طور فکر‌میکنید که هر انسانی یا این که در طی تولدش ژن های خلاقیت داره و ایده پرداز متولد می‌شود یا این که فارغ از داشتن این ژن ها هرگز و هیچ زمان نمی تونه خلق کننده باشد . این ایام مقاله ها و پژوهش ها متعددی این نحوه تاءمل رو رد کردن و باور دارن که خلاقیت رویش دادنی میباشد و ما میتونیم با اجرای تکنیک ها و روشهایی خلاقیت مون رو رشد بدیم.خصوصا برای ما که خلاقیت در ساخت محتوا جزو حیاتی ترین قسمت های شغل و کسب و کارمون می‌باشد مشخصا رشد عضله های خلاقیت می تونه یاری متعددی به ما بکنه برای اینکه توی ساخت محتوا به یه مارک دارای شهرت و دارای اعتبار تبدیل بشیم . زیرا مطلقا ساخت محتوا در فضای آنلاین و نویسندگی تو دنیای اینترنت فارغ از خلاقیت تفاوتی با نسخه برداری کردن یه متن از یه جایی و منتشر کردن اون ندارد و نمی تونه سبب پیروزی یک خالق محتوا یا این که پولسازی از محتوا بشه . و این خلاقیتی که ما ازش صحبت می زنیم این وجود ندارد که هر روز صبح که بلند میشیم بایستی یه آپولو هوا کنیم و شغل های خارق العاده و ابداع های خیره کننده و غریب داشته باشیم. برای مثال این خلاقیت در همین حد بی آلایش میتونه باشه که برای لیست کردن چیزهایی که میخواید به کاربر بگید مثل « 15 طرز کاهش وزن فارغ از اینکه نیاز به نادر خوری داشته باشید !» جای اینکه متن تون رو با شیوه 1 آغاز فرمایید با طرز 15 تموم فرمائید بیاید برعکس از طریق 15 استارت فرمائید و با 1 تموم نمایید و نمیدونید همین تغییر و تحول ها و خلاقیت های ظاهرا کوچیک اتفاقا چه قدر میتونه توی برد محتواتون تاثیر گذار باشه . یک کدام از کارهایی که ما تو رایتینا انجام میدیم همین رشد ماهیچه ها خلاقیت برای ساخت محتوای دیدنی برای کاربر میباشد.
می بایست رابطه با صاحبکار و همیاری تیمی رو بلد باشید
تو این سالها یکی‌از بدترین و نادرست ترین کارهایی که اینجانب دیدیم تالیف کننده ها و فریلنسرهای محتوای غیر ماهر و مبتدی مرتکبش میشن اینه که تاءمل میکنن زمانی یه پروژه ساخت و ساز محتوا رو قبول میکنن تنها اصلی اینه که یه شیت ای سیاه کنن و بندازن جلوی صاحب کار و پولشونو بگیرن و برن . و اینا دقیقا همون هایی هستن که دائما از درآمد تحت ساخت‌و‌ساز محتوا و فریلنسری شیون میکنن ، زیرا مسلما هیچ کارفرمایی باهاشون طولانی بازه فعالیت نمیکنه و بعداز یک سری سال فعالیت هنوز یه رزومه صحیح و حسابی یا این که کارفرمایی که تاییدشون کنه ندارن. چنانچه که نباید این نکته رو فراموش کنیم که برد ما در گرو پیروزی صاحب کار و تیمی میباشد که با هاشون فعالیت می کنیم . و اولی چیزی که میتونه به شما امداد کنه که یه مارک دارای اعتبار توی ساخت محتوا بشید اینه که مثال شغل های عالی داشته باشید و رزومه ی معتبری برای خودتون بسازید. پس یکی‌از چیزهایی که خیلی خوب بایستی بلد باشید توی فریلنسری ساخت و ساز محتوا اینه که رابطه با صاحب کار رو خوب بلد باشید و حافظه بگیرید چه‌گونه میتونید پروژه های بیشتر و طولانی خیس و پولساز تری بگیرید . که گشوده هم ما مفصل راجع به روش ی رابطه با صاحب کار تو رایتینا فراگیری داریم و دقیقا یاد می گیرید که به چه شکل با صاحبکار متحد بشید و بتونید رزومه نیکی بسازید و پروژه های بیشتری بگیرید .
می بایست 360 سکو باشید!
یه حقیقت رو می بایست قبول کنیم و اونم اینه که ما تو مقطع آغاز فعالیت خیلی نمیتونیم روی یه فعالیت خاص و تخصصی تمرکز کنیم . به عنوان مثال تنها و صرفا پست وب لاگ بنویسیم اونم تنها و تنها تو حوزه روانشناسی و اونم صرفا برای ارتقاء علت. زیرا اگه بخوایم اینطوری پیش بریم ممکنه محبور باشیم از 365 روز سال 360 روزش رو بی کار باشیم و این یعنی ورشکستگی یه فریلنسر یا این که تولیدکننده محتوا . پس شاید پس از ماهر شدن و مارک شدن و وصال به درآمد یکی کارهایی که بایستی انجام بدید همین خاص و تخصصی نوشتنه اما به لحاظ اینجانب تو استارت عمل به هیچ وجه. پس هر سازنده محتوایی می بایست بتونه در آستانه کارش در مورد های متفاوت و در ژانرها و مدل های متفاوت بنویسه زیرا ممکنه این ماه شما با یک کارفرمایی قرارداد ببندید که سایتی راجع‌به تولیدات آرایشی داشته باشد و از شما بخواد برای هر کدوم از تولیدات وب سایت یه توضیح متاع ترغیب کننده بنویسید ، ماه سپس ممکن با سایتی همیاری نمائید که در مورد تولیدها ساختمانی می‌باشد و از شما می خواد برای بخش بلاگ وبسایت مقاله ها مربوط به زمینه کم آب و زمخت ساختمانی با لحن خیلی بدون شوخی بنویسید و ماه سپس ممکن پروژه ی یک تارنما فانتزی و منحصربه‌فرد طفل ها به شما داده بشه و از شما بخوان برای شیت ی در رابطه ما و کاغذ اساسی و لندینگ پیج هاشون یک‌سری محتوای به گویش بی آلایش و کودکانه و در حدی هم شوخی بنویسید و… خلاصه دست‌کم در آستانه عمل لازمه که شما در قضیه های گوناگون فعالیت فرمایید و رزومه توده نمائید و تجربه کسب نمائید و نمی تونید صرفا به تیم خاصی از محتواها خودتون رو محدود فرمائید . و نو اضافه بر این یک نکته دیگر هم اینکه اگه شما تحت عنوان یک متخصص ایجاد محتوا توی یه کمپانی یا این که تیم ای استخدام بشید می بایست همگی شغل های محتوایی که مرتبط با اون کمپانی یا این که تیم می‌باشد رو بتونید انجام بدید تا بتونید شغل تون رو مراقبت فرمائید . ( هر یک سری که اینجانب اینو قبول ندارم البته به طبع تو حال حاضر خیلی از شرکتهای و کسب و امور اونقدری روی قسمت ساخت و ساز محتوا نمیتونن دارایی بذارن و برای هر تخصصی یه نفر خاص رو استخدام کنن و ممکنه شغل های متنوعی به شما سپرده بشه .) از جمله یک روز ممکن از شما توضیح مال بخوان ، روز بعد از آن نوشته‌ی علمی بلاگ ، یه روز دیگه محتوای بروشورها و کاتالوگ و یه روز چندین تا پست برای شبکه‌های‌مردمی و… خلاصه اینکه نمی تونید محدود باشید و محدود بنویسید . و می بایست حافظه بگیرید از نویسندگی 360 جايگاه به کارگیری نمائید یعنی در‌صورتی‌که موضوعات متنوع محتوا را روی یک اطراف دایره بذاریم شما بایستی بتونید در امر تمام موضوعات این 360 رتبه محتوا بنویسید . همین سبب میشه خلاقیت شما بیشتر بشه و برای به دست آوردن هیچ پروژه ای محدودیت نداشته باشید. [ بازم اگه برگردیم به قصه خویش اینجانب، اینجانب هنگامی که استارت کردم تفکر می‌کردم تنها تو مسئله ی روانشناسی یا این که حرفه تخصصی خودم یعنی صنعت های غذایی دوست دارم که محتوا بنویسم البته دقیقا او‌لین پروژه ای که گرفتم محتوانویسی برای یک کمپانی قابل انعطاف افزاری راجع به نقشه ی حرارتی heat map بود که هیچ ارتباطی به هیچ کدوم از چیزایی که میخواستم نداشت و ابدا نمیدونستم چی است.]

صرفا بازم میگم تو آغاز فعالیت بایستی 360 سکو باشید اما زمانی ماهر شدید دیگه بایستی صرفا تو یه نوع خاص محتوا کارشناس بشید
بایستی ویراستار نیکی هم باشید
هیچ چیزی رو تو عالم پیدا نمی‌کنید که وقتی که برای اولی توشه کردار میشه فارغ از هیچ نقص و ایرادی باشه و نیاز به دستکاری و تصحیح نداشته باشه. درباره ی ساخت محتوا هم دقیقا همین ضابطه حکم کننده و هر محتوایی که ساخت‌و‌ساز و خلق و خوی میشه برای اینکه به یه اثر خوب و موندگار تبدیل گردد می بایست دستکاری و تصحیح و آپ دیت رسانی بشه .( دقیقا مثل همین یادگرفتن که بالای 25 توشه تا به هم اکنون بازنویسی گردیده ) شما توی محتوا نویسی بایستی یه تمیز کن خیر و خوبی باشید و یه قتل کننده خوب لغات .این یعنی چی ؟ یعنی یکی مهارت هایی که بایستی بلد باشید برای ماهر شدن اینکه که ویرایشگر خیر برای محتوا باشید . مسلما توی استارت فعالیت شما نمی تونید از یه ویراستار دیگه امداد بگیرید که پس از اینکه محتواتون رو نوشتید اون یه بدور دیگه بخونه و نادرست هاش رو پیدا کنه یا این که دوباره دستکاری کنه . به طبع هر کس بایستی اینکار رو هم انجام بده خودتون می باشید . اینجانب تو یادگرفتن های رایتینا یه عالمه تکنیک ماهر گفتم که میتونید به امداد اونها ویراستار ماهر محتوای خودتون بشید.
بایستی یه هنرمند و طراح خیر و خوبی باشید
هنگامی که ما محتوایی می نویسیم صرفا اساسی این وجود ندارد که متن این محتوا از نگاه نگارشی یا این که تایپی یا این که حتی مفهومی صحیح باشه . این تنها یه نصیب از کاریه که شما می بایست انجام بدید . یکی بخش های اساسی فعالیت یک مولف محتوا اینه که محتوای خودش رو در قالب و صورت صحیح به مخاطبش ارائه بده . این روزا صورت ظاهری محتوا و خوانایی خوبش حتی خیلی خیلی اساسی خیس از نوع نگارش محتواست زیرا ما با کاربر هایی روبرو هستیم تو فضای آنلاین که مشابه یه اسکنر میمونن و هنگامی وارد یه شیت ای یا این که سایتی میشن صرفا تو یک‌سری ثانیه تمام محتوا رو نسخه برداری میکنن و در حالتی‌که تو نگاه اولیه خوششون بیاد میمونن و در غیر اینصورت سریع شیت رو میبندن و میرن. و حتما چیزی که تو این تعدادی ثانیه میتونه استفاده کننده رو جذب کنه همین پباده سازی هنرمندانه ی محتواست. و بدترین نوع ارائه محتوا هم اینه که یه لشکری از عبارات رو جلوی دیده کاربر بذارید و تو همون چندین ثانیه خسته و دل زده اش فرمایید و کاری نمایید که اون صرفا دنبال آرم ضربدر ورقه بگرده. برای اینکه بتونید به طور ماهر محتوا رو پباده سازی و منتشر فرمائید لازمه تعدادی تا چیز بلد باشید که یکی‌از اونها پباده سازی تصاویر برای محتواتون میباشد و همین طور محتوا نویسی برای اسکنر کاربر ها می باشد . اینجانب در حدی که نیاز دارید پباده سازی تصاویر رو با فتوشاپ بهتون خاطر میدم و ترفندهای متعددی رو با هم خاطر می‌گیریم که بتونید یه محتوا رو برای خواننده ی آنلاین با صرفه فرمائید .
می بایست ذهن خونی استفاده کننده رو بلد باشید
در صورتی‌که شما ندونید که کاربر تون چی میخواد، مطلقا چیزی رو مینویسید که خودتون میخواید و همین میشه که استفاده کننده اساسی محتواتون صرفا خودتونید و خودتون و محتواتون خیر چشم میشه خیر خونده میشه . البته از کجا بدونیم که کاربر ما چی میخواد ؟ ما توی ایجاد محتوا یه اصطلاحی داریم به نام آشنایی پرسونای استفاده کننده که به ما یاری میکنه دقیقا بدونیم استفاده کننده غرض مون کی میباشد و چی میخواد . و این یکی‌از مهم ترین اصل های برد یه محتواست. و از طرف دیگه تاهنگامیکه ندونید کاربر مقصود تون کی می باشد، به هیچ عنوان نمیدونید از چه لحنی و سبکی می بایست برای محتوا به کار گیری نمائید و محتوای شما به همون اندازه مضحک میشه که یه طومار عاشقانه با هزار واژه ی عاشقانه بنویسید و برای مدیریت یا این که رئیس تون ارسال نمایید هنگامی که می خواید ازش بخواید که گزارش برنامه خردسالان رو آنالیز کنه یا این که بالعکس یه طومار قانونی به طور کامل اداری و قانونی بنویسید وقتی که می‌خواهید ولادت دوست یا این که همسرتون رو شادباش بگید! پس تایپ کردن محتوا سوای آشنایی پرسونای کاربر مثل این میمونه که یه تیری رو بی انگیزه به هوا پرتاب میکند و معطل بمونید ملاحظه کنید تیر کجا میخوره .
می بایست تایپ کردن عادت روزمره تون باشه
چه شما فریلنسر باشید چه متخصص محتوا تو یک کمپانی گسترده یا این که کوچک، شما می بایست عادت به تایپ کردن داشته باشید و تایپ کردن برای شما مثل ناشتایی تناول کردن مثل توالت رفتن مثل مسواک زدن به یک فعالیت ضروری و روزمره تبدیل بشه. یه مهارتی که تو عمل ما تولیدکننده های محتوا خیلی مهمه بضاعت در دست گرفتن احساسات مون و تایپ کردن زیر هر قوانینی می‌باشد . زمانی شما یه تولیدکننده محتوا میشید مجبورید حتی مدت هایی که به هیچ وجه طاقت ندارید و به دوران و زمین دل تون میخواد فحش بدید هم بنویسید ، ممکنه مقطع هایی که در توان بیهوش شدنم خسته میباشید ناچار باشید بنویسید . شاید اعتقاد و باور نکنید حتی برهه زمانی هایی که از تایپ کردن و عبارات هم اکنون تون بهم میخوره هم گشوده بایستی بنویسید . حتی زمانی فلج نویسندگی هم می‌گیرید و هیچ چیزی به ذهن تون نمی رسه هم گشوده می بایست بنویسید، زیرا شما مولف ی آنلاین می باشید و مثل تالیف کننده های کتاب های چاپی یا این که کتاب داستان ها به عنوان مثال 5 سال وقت ندارید که بخواید یه محتوایی رو بنویسید و برعکس مهم‌ترین چیز توی دنیای آنلاین حضور همیشگی و تایپ کردن سوای وقفه میباشد و شما در فضای آنلاین چه صاحب و مالک وبسایت باشید چه تالیف کننده و متخصص ساخت محتوای یک وبسایت بایستی هر روز دست کم یک محتوا بنویسید و یا این که همون روز منتشر نمایید یااینکه یک سری روز پشت سرهم بنویسید و در غایت یک یا این که دو روز در هفته تحت عنوان محتواهای طولانی منتشر فرمائید.
می بایست بلد باشید ایده بسازد
یکی‌از مهم ترین بحران ها و مشکلاتی که اکثر سازنده های محتوا باهاش سرگرم هستن جستن ایده برای ساخت محتوا میباشد . خیلی ها اندیشه میکنن همگی ی اون عهد ها و شاخ های ساخت‌و‌ساز محتوا از صبح تا شب کنار یه درختی چیزی نشستن و منتظرن که ایده ای بهشون الهام بشه و در غایت هم یه دفعه یه ایده ای تو ذهن شون جرقه میزنه و میگن آهان این دقیقا همون ایده ایه که میخواستم و میتونه محتوام رو ویروسی کنه و میلیون ها تومن ازش پول در بیارم .همین جا بهتون میگم که‌این نوع نحوه فکز به طور کامل و به طور کامل اشتباهه و غول های ساخت‌و‌ساز محتوا و اون کسایی که توی ساخت‌و‌ساز محتوا مارک شدن و خیلی ماهر هستن، مهم ترین مهارتی که دارن اینه که به هیچ عنوان چشم به راه الهامات درونی و اینکه از عرش براشون ایده بباره و این جور چیزا نیستن و خودشون نظرات رو میسازن .
یه لحظه به‌این تصور کنید : چنددفعه گردیده که پشت میز بشینید و بخواید استارت فرمائید به ساخت محتوا اما هیچ ایده ای به ذهن تون نرسه ؟ و شاید ساعتها بگذره و شما همچنان به شیت سپید خالی زل زدید و هیچی به هیچی . منم مثل شما تو آغاز کارم همچین تجربه ای رو بارها و بارها داشتم و همین منجر می شد خیلی نماید پیش برم و بعضی اوقات حتی تعدادی روز و یک هفته سرگرم جستن ایده بودم و اینجوری کلی بازه زمانی رو از دست میدادم. تا اینکه بالاخره با یه خصوصی تکنیک هایی که حافظه گرفتم تونستم به یه حدی از متعددی ایده برسم که یه خزانه ایده واسه خودم بزنم ! دیگه هر وقت که میخوام ساخت محتوا رو آغاز کنم، درانتظار نمی مونم ایده ای بهم الهام بشه یا این که از آسمون چیزی تو سرم بیافته و… به جاش سریع میرم سراغ خزانه ایده هام و یه ایده برمیدارم و استارت می‌کنم . و از اونجایی که اینجانب شیدا ایده سازی و ایده یابی هستم هر روز ایده های متعددی بدین خزانه اضافه می کنم. اما به نظرتون میتونم کلیه ایده های این بانکم رو اجرایی کنم ؟ حتما خیر . زیرا خیلی از نظرها به هیچ وجه جاش تو رایتینا وجود ندارد و به حوزه ی کاری ما دارای ارتباط وجود ندارد. پس پیش خودم گفتم احتمالا خالق های محتوای متعددی هستن که همین خلل رو دارن و هر روز سردرگم و فارغ از ایده پشت میزشون میشینن و کلی زمانشون رو از دست میدن و بیشتر موقع ها ناامید و خسته ساخت و ساز محتوا رو رها میکنن . به همین خیال و خاطر تصمیم گرفتم این بانکم رو با شما هم به اشتراک بذارم شاید ایده هاش به درد شما هم خورد یا این که جرقه ای شد برای ایده های بهتر.
میخوام وارد [ خزانه ایده رایتینا ] بشم و ایده برداشت کنم
می بایست بازاریابی و فروش بلد باشید
یادمون نره که ما در هر جایگاهی که باشیم چیزی برای فروش داریم و می خوایم اون رو بیشتر بفروشیم! مولف ای که کتابی می نویسه می خواد کلماتش رو بفروشه، سوله داری که محصولی رو ایجاد میکنه می خواد محصولش رو بفروشه، دکتر معالج می خواد دانش و تخصص ش رو بفروشه، یک سخنران انگیزشی می خواد حرف هاش رو بفروشه ، یک خالق محتوا هم می‌خواهد محتواش رو بفروشه، حتی یک موسسه خیریه هم دوست داره کمپین های حمایتی و صحبت ها و منظور هاش خریدار داشته باشه و.. پس در هر شغلی که باشیم و هر جایگاهی که داشته باشیم چیزی برای فروش داریم و برای فروش اون چیز می بایست طریق های ماهر فروش رو بلد باشیم . ما چه بخوایم فریلنسر ایجاد محتوا باشیم چه خودمون وب سایت داشته باشیم و… می بایست بتونیم محتواهامون رو به نوعی به خورد کاربر بدیم و بهش بفروشیم، پس یک کدام از مهم ترین مهارت هایی که بایستی خاطر بگیریم اینه که چه‌گونه میتونیم محتواهامون رو به صاحبکار ، استفاده کننده یا این که هر که دیگه ای در هر جایگاهی بفروشیم . خیلی از ما فکرمی کنیم تنها اگه متخصص فروش بخوایم بشیم می بایست فروش بلد باشیم در‌حالتی که که ما تو هر جایگاهی اگه مهارت فروش و بازاریابی رو بلد نباشیم به هیچ درآمدی نمیرسیم. اینجانب خودم سالها هنگامی نام فروش به گوشم می‌خورد کهیر میزدم و میترسیدم سراغش برم اما بعداز بارها زمین میل کردن و مجدد برخواستن فهمیدم ضعف کارم دقیقا همینه که فروش و بازاریابی و کانال سازی بلد نیستم . پس رفتم تو دلش و تلاش کردم یادش بگیرم و میخوام تو رایتینا تجربه هام رو با شما هم به اشتراک بذارم .
5 دقیقه زنگ تفریح
درحال حاضر بریم سراغ دو تا قصه دیدنی برای اینکه نشون بدم چه قدر با محتوا میشه روی جهان و کاربر تاثیر گذاشت! ما به امداد خلاقیت و ساخت محتوای ماهر میتونیم غیرجذاب ترین و خسته کننده ترین موضوعات رو به شایسته ترین صورت ممکن به خورد استفاده کننده بدید و براش دیدنی کنیم!
بذارید اولیه یه ماجرا از کتاب « ایده عالی مستدام » چیپ هیث و دن هیث براتون تعریف‌و‌تمجید کنم :








درود . لحظه هاتون سبز و مالامال محتوا اینجانب ناتاشا جعفری هستم سازنده و معلم رایتینا اگه نو وارد وبسایت رایتینا شدید سئو سايت و میخواید توی وب سایت گم نشید و به هیچ عنوان بدونید اینجانب و رایتینا کی هستیم و چی عمل می کنیم و چه جوری میتونیم به شما یاری کنیم روی راهنما و نقشه راه و روش بزنید :
راهنما و نقشه ی وبسایت رایتینا

درصورتی که هم تو رایتینا کلی و گشت و گذار کردید و به اینجا رسیدید که هیچی دیگه بریم راز فراگیری مون . اینجانب می خوام تو او‌لین گام از فراگیری های رایتینا که در باب ساخت محتوا و تبلیغ نویسی میباشد، یکبار برای مدام تکلیف مون رو با مضمون‌ محتوا و ساخت و ساز محتوا و سازنده ی محتوا معین کنیم.شاید خیلی از شما همین جا پیش خودتون تصور کنید : «ابدا به اینجانب چه که محتوا چی است و چه مفهومی داره صرفا به اینجانب حافظه بده که چی جوری محتوا ساخت و ساز کنم و پول در بیارم» منم اینجا نمیخوام شکیبایی تون رو راز ببرم و دیکشنری بشم و آغاز کنم بگم ریشه واژه و کلمه محتوا از کجا میاد و این جور چیزا بلکه یه مقصود خاصی دارم که با یه نمونه میگم که چرا تعریف و تمجید محتوا و ساخت و ساز محتوا و اینکه ابدا محتوا چی می باشد رو تحت عنوان گام اولیه یادگیری گذاشتم . : [شاید هنگامی یه نفر برای او‌لین توشه نام رایتینا رو میشنوه براش مضحک و تعجب آور غریب باشه و هر چی بالا و زیر کنه متوجه نشه که اینجانب وقتی که‌این نام رو تعیین می‌کردم مغزم به طور کامل هنگ کرده بود و تنها برای اینکه زودتر دامنه رو بگیرم و فعالیت رو آغاز کنم صرفا چیزی که به ذهنم رسید این بود که محتوا به تایپ کردن و نویسندگی ربط داره پس بیام از Write به کار گیری کنم و بعدم نخستین نام خودم ( ناتاشا ) رو بذارم و با یه پاره ای جا به جایی به چیز که رسیدم رایتینا بود خب حقیقتا این چیزی که گفتم چه اهمیتی داره که شما درباره ی رایتینا بخواید بدونید ؟ مشخصا گزینش این نام خیلی اتفاقی بود و به هیچ عنوان هم اهمیت ندارد و هیچ کاربردی هم نداره که سایر این گزینه رو بدونن که از جمله رایتینا یعنی چی و چه جوری تشکیل‌شده و … اصلی میدونین چیه ؟ اینه که هر هر که نام رایتینا رو میشنوه بدونه رایتینا یه وبسایت آموزشی برای یادگیری ساخت‌و‌ساز محتوا و نسخه برداری رایتینگ هستش و همین کافیه. خب اکنون این نمونه رو برای چی زدم ؟ برای این گفتم که بگم منم مثل شما موافق این هستم که دونستن اینکه محتوا ریشه چه واژه ایه یا این که تو لغت طومار دقیقا چه معنایی میده خیلی اصلی و کاربردی برای ما وجود ندارد البته چیزی که اینجانب دوست دارم بهش برسیم اینه که تو لغت طومار ی شخصی و فرضی و رایتینایی خودمون یه برداشت و شعور صدق از مضمون‌ محتوا و ساخت و ساز محتوا داشته باشیم]
او‌لین بحران اینجانب هنگامی که ساخت و ساز محتوا رو استارت کردم چی بود ؟
شاید باورتون نشه البته یکی مطرح ترین معضل هایی که از هنگامی که عمل ساخت محتوا را آغاز کردم داشتم این بود که هر کسی ازم می پرسید که : « چی عمل می‌کنی و شغلت چیه؟» پاسخ صحیح و حسابی و قانع کننده و قابل درکی برای سایر نداشتم و همش مِن و مِن می کردم، زیرا حقیقتا نمیدونستم بایستی چه جوری این شغل رو تعریف‌و‌تمجید کنم و در پایان هم پس از کلی اندیشه کردن میگفتم : « خب یه نوع نویسندگی‌ه دیگه» ! در‌حالتی که که شرایط فعلی خوب میدونم که این تعریف و تمجید و محدود کردن ایجاد محتوا صرفا به نویسندگی تماما غلط و ابدا مضمون‌ اساسی ساخت‌و‌ساز یا این که کردار محتوا رو به طور بی نقص و صحیح نشون نمیده و صرفا به یه نصیب کوچیکی از اشکال محتوا که محتوای متنی است اشاره میکنه.
البته بالاخره پس از کلی این طرف و اون طرف گشتن و پای حرف تعدادی تا کارشناس اونور آبی رنگ نشستن تونستم یه تعریف‌و‌تمجید خوب و جامع برای محتوا و ساخت و ساز محتوا برای خودم و رایتینایی ها پیدا کنم که میخوام اینجا با شما هم به اشتراک بذارم. ولی پیش از اینکه سراغ تعریف و تمجید هایی که در عالم درباره‌ی محتوا و ساخت‌و‌ساز محتوا میباشد بریم و آنگاه هم سراغ تمجید اینجانب و رایتینا، میخوام بگم که همگی ما این روز ها به شکلی از صبح تا شب در درحال حاضر ساخت محتوا هستیم البته شاید حواس مون وجود ندارد و به‌این نام صداش نمی‌‌کنیم و تحت عنوان یک شغل و تخصص به اون نگاه نمیکنیم .
این روز ها کلیه به نوعی در اکنون ساخت و ساز محتوا هستن. شما چی ؟
خانمی خونه دار هر روز توی اینستاگرام عکس غذاهایی که صحیح میکنه و سفره ای که میچینه رو منتشر میکنه و یه کپشن مینویسه و امر پخت غذاهاش رو به فالوورهاش حافظه میده ، پسر نوباوه‌ی 14-15 ساله ای که عشق و علاقه موسیقی رپ داره در زمینه‌ی مجموعه‌ها و خواننده های رپ گزینه عشق و علاقه‌اش در شبکه های مردمی پُست میذاره، یه سخنران پر اسم و رسم از تجربه‌ش توی رشته ذکر و سخنوری صحبت میزنه و صداش رو ضبط و منتشر میکنه ، یه پسری خیمه رمز میکنه و ویدیو ضبط میکنه و توی شبکه های مردمی منتشر میکنه و منجر خنده‌ی فالوورهاش میشه، موسسه خیریه ای برای جذب اشخاص نه و یاری های مردمی گزارشی از خردسال ها بی قیم و شغل های خیرخواهانه اش منتشر میکنه ، یه نفری هم تحت هر پستی تو هر جا استارت میکنه به بد و بیراه اعلام کردن و فحش دادن به تالیف کننده و نقد کردن ازش و…پس در صورتیکه این ها رو محتوا اکانت کنیم که حتما اکانت میشه، تمامی ما به نوعی در زمان روز در اکنون ساخت و ساز محتوا و نشر اون هستیم، البته کسی از در میان ما می تونه ماهر و چیره و پولساز بشه که بتونه کاربر بیشتری جذب کنه و کاربر رو ذیل تاثیر قرار بده. و برای جذب کاربر بیشتر و زیر تاثیر قرار دادن کاربر می بایست فوت‌و‌فن کوزه گری را برای ایجاد محتوا به طور ماهر بلد باشیم.
خب پیش از ادامه دادن بگم که اگه حقیقتا صبر ی خوندن یه متن طولانی رو ندارید و ترجیح میدید کلیپ مشاهده کنید اینجانب یه زمان ی آموزشی مبتدی و تازه کار توی رایتینا پباده سازی کردم که دقیقا برای کسایی میباشد که میخوان ساخت محتوا رو از 0ِ صفر آغاز کنن . اینجانب توی اون عصر از صفر استارت می‌کنم محتوانویسی ور یادگرفتن میدم تا وصال به سطحی که بتونید پروژه ی ساخت‌و‌ساز محتوا بگیرید و شغل ساخت و ساز محتوا شغل اولیه و مهم تون بشه . اگه دوست دارید تو این زمان کمپانی نمایید روی دکمه پایین بزنید :
میخوام تو عصر ویدئویی یادگیری ساخت‌و‌ساز محتوا از 0ِ صفر کمپانی کنم
محتوا حقیقتا چی میباشد که ساخت محتوا چی باشه ؟!
اینجانب برای اینکه بخوام به شما توضیح بدم که ساخت محتوا و یا این که به هیچ عنوان محتوا چی میباشد صرفا به صحبت و تعریف‌و‌تمجید خودم اکتفا نکردم و برای اینکه زیبا بتونیم ماهر و با تمرکز پیش بریم از همین نخستین عمل سراغ منبع های متعددی برای تعریف‌و‌تمجید محتوا رفتم که ببینیم این منابع چی میگن. او‌لین جایی که رفتم و درباره‌ی تعریف و تمجید محتوا خوندم وب سایت CMI یا این که content marketing institute بود .
جو پولیزی که بنیانگذار CMI هستش محتوا رو این طوری تمجید میکنه : محتوا داده ها ترغیب کننده ای میباشد که به استفاده کننده آگهی میکند ، با استفاده کننده تعامل ساخت و ساز میکند و برای استفاده کننده جالب میباشد.
پس جو پولیزی سه عدد خصوصیت جذاب برای محتوا در حیث میگیره و میگه محتوا اولا از محصول اطلاعاته ضمنا خیر هر نوع داده ها خامی بلکه اطلاعاتی که با استفاده کننده کلام میزنه و رابطه برقرار میکنه و در عین درحال حاضر هم برای کاربر جذابه خب اینو تا اینجا داشته باشید تا بریم خصوصی هم به تعدادی تا دیکشنری بزنیم ببینیم درخصوص محتوا چی اعلام کردن : برای مثال تو یک کدام از شون نوشته بود محتوا something contained هستش یعنی هر چیزی که در یک کاسه قرار میگیره که‌این چیز میتونه از جمله یه متن باشه یا این که یه ماجرا فردی که شما می نویسید و توی اینستاگرام پستش می‌کنید یا این که یه نوشته‌ی علمی باشه که تو یه ورقه وردپرس تارنما تون منتشر می کنید یا این که صداتون باشه که ضبطش می کنید و تحت عنوان یه پادکست تو تلگرام یا این که تو یه وبسایت منتشرش می‌کنید … یا این که قورمه سبزی ای باشد که تو یه بشقابی ریختید
یا این که یه جا نوشته بود :

the topics or matter treated in a written work

هر متنی که در زمینه ی یک زمینه یا این که موضوعات متعدد نوشته میشه

ولی به لحاظ اینجانب این تمجید به هیچ عنوان بدون نقص وجود ندارد زیرا محتوای صوتی و ویدئویی و تصویری هیچ جایی تو این تعریف‌و‌تمجید ندارن دیکشنری بعدی نوشته بود :
the principal substance (such as written matter, illustrations, or music) offered by a website

یعنی ماده مهم ارائه گردیده بوسیله یک تارنما که می تونه مشتمل بر نوشته ، تصویر یا این که صوت باشه

( این گشوده یه پاره ای جامع تر از گذشته هستش ) البته این هم این نقص‌ رو داره که لزوما محتوا به وبسایت و فضای دیجیتالی و فرم دیجیتالی محدود نمی شه . بعداز این دیکشنری ها رفتم سراغ یه سایتی به نام toprankblog که از حدود 40 تا کارشناس درخصوص تعریف‌و‌تمجید محتوا نظرسنجی کرده و جواب ها رو تحت عنوان یه نوشته ی علمی منتشر کرده یه چیز جذاب تو این نوشته‌علمی و لحاظ سنجی اینه که هیچ دو نفری نبودن که تعریفشون از محتوا یک کدام از باشه پس یعنی از همین درحال حاضر این گزینه رو در حیث داشته باشید که قرار وجود ندارد تهِ این دعوا به یه تعریفی برسیم که تمامی کارشناس ها رمز اون رخداد حیث دارن، اما مجموعاَ به نظرم مضمون‌ تو اکثرشون شبیه و یکسان هستش و ما هم همونطور که گفتم صرفا دنبال همون معنا کلی هستیمخب بریم سراغ تعریف‌و‌تمجید این 40 تا کارشناس درباره‌ی محتوا ( اما قبلش بگم که اینجانب یه تعدادیش رو برای اینکه مشاجره مون کسل کننده و تکراری نشه حذف کردم و برای اینکه نا مرتب و پلوغ و سرگردان کننده نشه نام این اشخاص رو حذف کردم و بهشون شماره میدم.که ولی اگرشما دوست داشتید دقیقتر حیث این 40 نفر رو بخونید میتونید یه خصوصی به وب سایت مهم بزنید) این وبسایت لحاظ این 40 تا کارشناس رو به 3 تا دسته تقسیم کرده : یه دسته اونهایی هستن که محتوا رو از متاع داده ها میدونن ، دسته دوم اونهایی هستن که محتوا رو از متاع تجربه میدونن و دسته سوم هم اونهایی هستن که معتقدند محتوا انقدر پیچیده و نا مفهوم هستش که به هیچ عنوان نمیتونیم تعذریف صحت ازش داشته باشیم
خب بریم سراغ دسته نخستین کارشناس ها یعنی اونایی که محتوا رو نوعی داده ها میدونن :
1: محتوا هر چیز دیدنی، قابل اعتماد و مربوط به یک قضیه خاص برای درگیر کردن یا این که روشنگری و مطلع سازی مخاطبه که در قالب صوت ، متن ، تصویر یا این که فیلم ارائه میشه. 2: محتوا اطلاعاتی هستش که برای مصرف ، لذت بردن و اشتراک گذاری بسته بندی میشه و در مشت کاربر نهاده میشه. 3: محتوای اینترنت یه مکالمه ی روزانه و همگانی در بین شما و بازدید کننده میباشد که ممکن این مکالمه یه طرفه باشه ( یعنی شما بگید و بازدید کننده گوش کنه) ، یا این که دو طرفه باشه ( یعنی میان بازدید کننده و شما برای مثال تحت عنوان کامنت یا این که دربین بازدید کننده ها با هم ) 4 : محتوا چیزی میباشد که در صورت های مختلفی مثل صوت ، ویدیو و متن ارائه میشه و می تونه سبب سرگرمی ، فراگیری یا این که درایت کسی بشه که اون رو مصرف میکنه. 5 : محتوا چند داده ها به طور کلمه ها ، عکس ها ، فیلم و صدا میباشد. 6: محتوا گروه ای از داده ها ، نظرات و پیام هایی ست که به صورت نوشته ، تصویر یا این که صدا برای به کار گیری سایر افراد ترجمه میشه. 7: محتوا چندین داده ها یا این که علم آپ تو دیت و گران بها یا این که درگیر کننده می باشد . 8: محتوا چیزی می‌باشد که شما ساخت می‌کنید که استفاده کننده شما با مجموع احساساتش اون رو مصرف کنه. 9 : محتوا چیزی است که به طور متفرق یا این که منظم و طرح ریزی گردیده منتشر میشه و می تونید از این محتواها برای ساخت محتواهای بیشتر به کار گیری فرمائید. 10 : محتوا اطلاعاتی میباشد که به تماشاچی یا این که خواننده یا این که مستمع انتقال داده میشه . محتوای خوب مطلقا بها آفرین میباشد . 11: عکس، کلیپ، مقاله‌ها وب لاگ، نوا، گفتمان ها، نقل عهدوپیمان ها، قصه ها، اینفوگرافیک و…12: محتوارو هم اندازه داده ها میدونم که میتونه خوب یا این که بد باشه. 13: یکسری متن دست نخستین که مطابق با عقاید هر تالیف کننده ای نوشته و منتشر میشه که روی یک پیام خاصی تمرکز میکنه 14 : محتوا داده ها پباده سازی گردیده به غرض مصرف و هضم بهتر و همین طور توزیع و اشتراک گذاری بهتر در اینترنت هستش 15 : محتوا دور و بر رو مالامال میکنه و اطراف نوع محتوا رو معین میکنه 16 : اینجانب محتوا رو هر اطلاعاتی که در اینترنت منتشر می شه می دونم 17 : محتوا داده های متنی قابلی به کار گیری برای آدم هستن و…
تعریف‌و‌تمجید محتوا از نگاه کارشناس هایی که محتوا رو نوعی تجربه میدونن
1 : محتوا هر چیزی ست که به معاش کاربر ها قیمت اضافه میکنه . این قیمت ممکن با هوشمند خیس کردن کاربر یا این که خنداندن وی یا این که یاری به وی برای انجام بهتر شغل های روزمره اش و… تولید بشه. 2: ای کاش یک هنگامی برسه که ما از کلام کردن درباره‌ی محتوا دست برداریم ( کود حیوانی و انسانی هم محتوا میباشد ولی انسان ها دوست ندارن اون رو بخورند و هضم کنن یا این که همان مصرف کنن ! ) پس بیایید به مکان محتوا از تولید تجربه برای کاربر صحبت بزنیم. [ ناتاشا : این متخصصه خیلی بانمک و با اکنون گفته ) 3: محتوا هر چیزی است که سبب ساخت‌و‌ساز اعتماد و اطمینان فی مابین کاربر یا این که مشتریان و کسب و امور میشه. کارشناس 4 هم تعریف‌و‌تمجید جالبی داره و میگه : تصور کنید که مارک شما دارنده پا هستش. محتوا پای چپ مارک شماست که از عموم نگهداری میکنه و فعالیت کردن به عهدوپیمان ها و وعده ها پای راست شماست . و شما برای روش رفتن به هر دو پا نیاز دارید !5: محتوا هر نوع ارتباطی در هر رسانه ای با کاربر هاست که می تونه به مقصود یاری، یادگرفتن، تاثیرگذاری، هشدار و… برای کاربر ساخت و ساز گردیده باشه . 6 : چیزی که عموم رو مشغول خودش میکنه 7 :هر چیزی که در یک برگه اینترنت یا این که یک URL بالا می آد و می تونه بوسیله استفاده کننده مصرف بشه، خواه چیزی باشه که کاربر بایستی اون رو بخونه، دانلود کنه، نگاه کنه یا این که با اون رابطه برقرار کنه و تعامل داشته باشه. 8 :اطلاعاتی با یک غرض خاص برای یک کاربر خاص. این داده ها ممکن ویدیو، متن، عکس، و… باشه و غرض ممکن یادگرفتن، سرگرمی، یا این که ترغیب کاربر به خرید یا این که … باشه. 9 : محتوا بسته های اطلاعاتی جذاب و شنیدنی و خواندنی ست که می تونه با اعلام کردن قصه، پرسیدن پرسش و.. کاربر رو ترغیب به مصرف کنه . 10 : پاسخ معمولی اینجانب اینه : پاسخ سوالهای مشتریان به هر شکلی البته دسته سوم کارشناس ها هم بودن که یقین داشتن که تمجید محتوا خیلی پیچیده و نامفهوم می باشد و اونا تمایلی ندارن که محتوا رو توی یه چهارچوب و فرم خاصی تمجید کنن.
تمجید اینجانب و رایتینا از محتوا چی است ؟
خب هم اکنون که یه عالمه تعریف و تمجید خوندیم درخصوص محتوا بریم سراغ تعریفی که اینجانب خودم خیلی دوست دارم و تعریفی است که ما تو رایتینا ازش به کارگیری می کنیم
محتوا چیزیست که فضاهای خالی رو مالامال میکنه.

که‌این چیز می تونه یک عکس ، متن ، ویدیو ، صوت و… هر چیز دیگه ای باشه .

و محیط هم میتونه صورت و اندازه های مختلفی داشته باشه

پس تو این تعریف‌و‌تمجید اولیه از هر چیزی اساسی این می باشد که با چه چیزی میخوایم خلأ رو مالامال کنیم و آنگاه هم مهمتر اینه که ما مدام یه وسعت یا این که دور و اطراف با اندازه مشخص و معلوم در دست داریم که می بایست متناسب با اون دور و اطراف را مالامال کنیم . به عنوان مثال به تفاوت اندازه ی محیط تو این بشکه و این استکان توجه نمائید .ما مشخصا نمی تونیم یه جام رو با 200 لیتر آب لبریز کنیم زیرا حتما اون جام انقدر گنجایش نداره . در خصوص محتوا هم ما تو هر جایی یه خلأ مشخص و معلوم داریم و صرفا مجاز هستیم به اندازه ظرفیتش توش محتوا بریزیم به عنوان مثال در‌صورتی‌که ما تصمیم داریم یک خلأ در توییتر رو تحت عنوان یک پست توئیتری مالامال کنیم می بایست به‌این دقت کنیم که مجاز هستیم تنها این دور و اطراف رو با یه متنی با تعداد حروف محدود برای مثال درتوان 140 کاراکتر مالامال کنیم خیر بیشتر ، یا این که در حالتی که میخوایم یک چیزی برای ورقه اساسی وب سایت ساخت و ساز کنیم که فضای این کاغذ رو لبریز کنه حتما نمی تونیم محتویات و داده ها یک کتاب رو اینجا جا بدهیم و می بایست حواس مون باشه که محدودیت داریم و بایستی در کوتاه ترین صورت ممکن بیشترین و موثر ترین داده ها رو به کاربر انتقال بدیم ، یا این که در صورتیکه یک شعار تبلیغاتی می خوایم بنویسیم بایستی بدونیم که نهایتا یک گزاره می تونیم بنویسیم و در همین یک پاراگراف می بایست مجموع سخن مون رو به کاربر بزنیم و خودمون و کسب و کارمون رو به وی معرفی کنیم و… از طرف دیگه ما نمی تونیم هر چیزی از هر جنسی که دل مون میخواد رو تو هر فضایی بذاریم و به طبع می بایست داده ها کافی راجع به شخصیت و خصوصیت فضامون داشته باشیم و می بایست بدونیم که هر فضایی رو بایستی با چه نوع محتوایی مالامال کنیم. برای مثال تو پباده سازی دکورا سیون خونه نمی تونیم در فضای آشپزخونه یا این که تالار پذیرایی دوش گرمابه بذاریم !پس برای محتوا هم از جمله نمی تونیم یه سریال تصویری رو تو رادیو پخش کنیم زیرا تو این محیط به هیچ عنوان قابلیت و امکان نشر تصویر وجود ندارد . یا این که از جمله نمیتونیم فضای اینستاگرام که یه کانال اجتماعی عکس محور هستش رو با لشکری از کلمه ها و جمله ها مالامال کنیم و در شرایطی که این عمل رو بکنیم 100 % فیض نیکی نمی گیریم .
حقیقت سخن از چینش و پباده سازی و اینا شد یادم به زمین خورد که بگم اینجانب تو رایتینا یه اتاق مجازی ای پباده سازی کردم به نام اتاق یادگیری اگه دوست داشتید بدین اتاق رمز بزنید زیرا کلی محتواهای آموزشی توش میباشد:
میخوام وارد اتاق یادگیری رایتینا بشم

درحال حاضر که فهمیدیم محتوا چیه،
دیگه میتونیم بگیم ساخت‌و‌ساز محتوا چیه . درسته؟
خب حال که فهمیدیم محتوا چی است بریم سراغ اینکه ببینیم ساخت و ساز محتوا رو چه گونه تعریف و تمجید کنیم و به هیچ وجه ساخت و ساز محتوا چی می‌باشد :
ساخت محتوا چیه؟
ایجاد محتوایعنی : اخلاق و ساخت و ساز چندین داده ها خاص برای یک غرض خاص به استفاده کننده خاص و نشر آن از روش یک شبکه خاص و در یک فرم خاص میباشد . این تعریف و تمجید 5 جز داراست :
و می بایست بگم کلید برقراری رابطه ما با استفاده کننده از روش ساخت‌و‌ساز محتوا در seo همین 5 تا هستش : داده ها : چه ایده هایی می‌خواهید منتشر نمایید یا این که دل تان می‌خواهد چه چیزهایی به سایر افراد یا این که استفاده کننده بگویید ؟ غرض : چرا می‌خواهید این نظرها یا این که همان داده ها را منتشر فرمائید و به گوش دیگرافراد برسانید ؟ بعداز تکثیر این داده ها می‌خواهید کاربر شما چه کاری انجام دهد ؟ چه احساساتی داشته باشد ؟ استفاده کننده : این صحبت ها یا این که داده ها را میخواهید به گوش چه افرادی برسانید ؟ به عنوان مثال این داده ها قرار میباشد برای نوپا های تحت 10 سال منتشر گردد ؟ این داده ها قرار میباشد تنها برای اعضای یک سازمان یا این که موسسه خاص منتشر خواهد شد یا این که داده ها مرتبط با زنان یا این که مردان یا این که قشر خاصی از جامعه میباشد ؟ شبکه : میخواهید این داده ها را از چه طریقی به گوش کاربر برسانید ؟ به عنوان مثال می خواهید در اینستاگرام تحت عنوان یک پست منتشر نمایید یا این که میخواهید مفصل خیس درباره ی آن سخن نمایید و بهتر میباشد در قالب یک نوشته‌علمی منتشرکنید؟ فرم : در چه فرم و لباسی می‌خواهید داده ها خودتان را منتشر نمائید ؟ به عنوان مثال می‌خواهید این داده ها را بنویسید و منتشر نمائید یا این که میخواهید در این زمینه با کاربر سخن بزنید و صدای تان را ضبط فرمایید و منتشر نمایید ؟ یا این که دوست دارید یک فیلم ویدئویی از خودتان در طول حرف کردن بگیرید و کلیپ منتشر فرمائید ؟البته بریم سراغ نصیب جالب روایت و این انسان فضاییه که ما تولیدکننده های محتوا هستیم

تولیدکننده محتوا کی می‌باشد ؟
توی این سالها که فعالیت اینجانب ساخت و ساز محتوا بوده بارها وبارها با فیس بهت زده و متعجب بشر هایی مواجه شدم که از اینجانب در باب کارم می پرسیدند و اینجانب هنگامی میگفتم ایجاد محتوا انگاری که بشر فضایی دیدن!! انگیزه این سردرگمی و تعجب به‌این خیال و خاطر بود که بیشتر اون انسان ها یا این که به هیچ وجه در این زمینه چیزی نشنیده بودن و یا این که در شرایطی‌که هم شنیده بودن صرفا در توا‌ن یکسری واژه بوده و هنوز براشون نامفهوم بود که حقیقتا اینجانب تحت عنوان سازنده محتوا دقیقا چه کاری انجام میدم؟ اینجانب فکرمیکنم که اولا این وضعیت گیجی و ابهام بیشتر به خیال شیوه فکری است که انسان ها در زمینه‌ی عمل کردن دارن، به عنوان مثال تصور اکثر آدما از کارکردن اینه که صبح کله سحر پاشی ، فراهم بشی و بری یه شرکتی دکان ای اداره ای چیزی و آنگاه 7-8 ساعت اونجا باشی و عمل کنی و ساعت 5-6 برگردی خونه و به کلیه اعلام کنی که اینجانب اومدمممم و بعدشم به به معاش فردی و خانوادگیت برسی و سپس مجدد فردا روز از جدید روزی از تازه و مجدد همین چرخه تکرار بشه و انتها ماه هم اگه کارمندی یه دستمزد ثابتی بگیری و اگه صاحبکار و کاسب و مالک کسب و کاری هستی یه درآمد مشخصی داشته باشی .. همین خب با این رویت کرد و رو همین مبنا درصد متعددی از آدما به هیچ وجه نمیتونن تصور کنن که تو با پیژامه تو خونه بشینی و فارغ از زور برای عمل کردن تو ساعت خاصی یه وقتایی کله سحر یه وقتایی شب نیمه شب عمل کنی و شاید حتی هفته ها بشه از در خونه خارج نری و در غایت هم تعدادی برابر اون انسان ها پول در بیاری !!و برهان دیگه این موقعیت گیجی و ابهام بیشتر به‌این خیال و خاطر میباشد که برای مثال زمانی یه انسان میگه اینجانب حسابدارم یا این که فروشنده خرقه هستم یا این که ….به طور کامل وظایفش معلوم است و کلیه میدونن اون بشر زمانی راز عمل دقیقا چه کاری انجام میده و تماما تعریف‌و‌تمجید شده‌است اما برای یه آفریننده محتوا یه استاندارد خاصی تعریف و تمجید نشده و در‌حالتی که از 10 نفر سازنده محتوا بپرسید که دقیقا امروز چه کارهایی انجام دادن ممکنه با 10 تا پاسخ متعدد و متنوع روبرو بشید . پس اینارو گفتم که بگم تمجید خالق محتوا هم دقیقا مثل خویش محتوا مشقت بار و متنوع و پیچیده میباشد. البته در شرایط کلی،
آفریننده محتوا کسی میباشد که گونه های محتوا مثل متن ، صوت، ویدیو ، تصویر و… رو به مقاصد خاصی برای کاربر های خاصی خوی و ساخت‌و‌ساز میکنه و آنگاه هم اون رو از روش شبکه های خاصی منتشر میکنه تا به دست کاربر آیتم نظرش برسه و مصرف بشه.

یک غلط گسترده !
اونایی که به حیث خودشون استعداد نویسندگی ندارن اینو بخونن !
به نظرم یکی‌از نادرست ترین تعریف‌و‌تمجید هایی که‌این ایام برای تولیدکننده محتوا در حیث گرفته میشه اینه که خیلی ها دقیقا آفریننده محتوا رو معادل با تالیف کننده محتوا در لحاظ میگیرن و فقط مهارتی هم که تفکر میکنن یه خالق محتوا بایستی بلد باشه صرفا مهارت تایپ کردن و اینکه دایره لغتش خوب باشه و دیکته ی صحیح عبارات رو بدونه و از دین نگارش فارسی هم راز دربیاره و خلاصه متن بنویس خیر باشه که به لحاظ اینجانب به طور کامل اشتباهه یا این که بهتر بگیم که این تعریف و تمجید خیلی ناقصه زیرا صرفا روی یه نصیب کوچیک یا این که یه مهارت خاصی برای خالق محتوا تمرکز کرده آره مطلقا به لحاظ منم مهارت تایپ کردن و بلد بودن قواعد نگارشی و بضاعت کنار هم چیدن لغات یک کدام از مهارت های حیاتی برای یه خالق محتوای متنی هستش البته ما معدود بشر نداریم که نوشتنش افتضاحه البته سخن زدنش و تمجید کردن داستانش عالیه و از همین مهارتش به کارگیری کرده و حال حاضر یه پادکست ساز ماهر و پولسازیه یا این که نادر بشر نداریم که از متن تایپ کردن متنفر و یه جورایی حتی یه پاراگراف هم نمیتونه بنویسیه اما از شیوه ساخت و ساز محتوای تصویری و تصویر سازی برای شبکه های مردمی و تارنما ها داره حسابی پول پارو میکنه یکیش همین تصویر ساز شبکه های عمومی رایتینا جلو دیده مون پس این تصور رو که ساخت محتوا رو محدود نمایید به نویسندگی و تایپ کردن از خودتون بدور فرمایید، زیرا ساخت و ساز محتوا خیلی بالاتر و عظیم خیس و متنوع خیس میتونه باشه . [ اینجانب تو قصه اینجانب و رایتینا دقیقا در زمینه‌ی همین زمینه سخن کردم که منم محتوانویسی هستم که انشاهام رو بابام مینوشت ! ] پس خلاف تصور و لحاظ خیلی ها اینجانب میگم مهارت تایپ کردن مهم‌ترین و صرفا و مهارتی وجود ندارد که آفریننده محتوا بایستی داشته باشه و بلد باشه . و برای اینکه یه خالق محتوای ماهر بشید نیاز دارید که یکسری و یک سری مهارت مبنا ای و مهم رو حافظه بگیرید که تایپ کردن یکی اونهاست تنها . جالبه بدونید که یه آفریننده محتوا یا این که تولیدکننده محتوا یه بازه هایی فروشنده و بازاریاب میشه ، یه مدت هایی میره تو نقش یه کمدین و طنزپرداز، یه مدت هایی خبرنگارمیشه ، یه برهه زمانی هایی یه روانشناس ماهر میشه، در طول هایی یک seo فعالیت و… و خلاصه اینکه برای برنده شدن تو برهه زمانی های گوناگون می بایست از مهارت های مختلفی به کار گیری کنه.خب اکنون که تعریف‌و‌تمجید محتوا، ساخت محتوا و سازنده محتوا رو خاطر گرفتیم بریم ببینیم که یه تولیدکننده محتوا به طور کلی به چه مهارت هایی نیاز داره و بهتر دنبال یادگیری چه مهارت هایی باشه :
یه تولیدکننده ی محتوا چه چیزهایی بایستی بلد باشه؟
بایستی محقق و جستجو گر باشید
اصلا مهم نیست که شما برای چه کسی می خواید محتوا ساخت نمایید و چه مخاطبی دارید یا این که چه نوع محتوایی می خواید بنویسید هر تولیدکننده محتوایی می بایست در گام اولیه یک کاوشگر باشه. تو بیشتر اوقات یه تالیف کننده ی محتوا یا این که سازنده محتوا با موضوعاتی عکس العمل میکنه و می بایست در رابطه آن ها بنویسه یا این که محتوا ساخت کنه که یا این که هیچ اطلاعی در خصوص اونها نداره یا این که داده ها یه خرده داره و یا این که لازمه که داده ها خودش رو آپ دیت کنه که‌این به طبع مستلزم اینه که کاوش کردن ماهر تو فضای اینترنت یا این که حتی فی مابین کتب و منابع متفاوت رو بلد باشه. و از طرف دیگه ساخت محتوا تو فضای اینترنت به شدت رقابیتیه و یه سازنده ماهر می بایست بلد باشه که دائما مجموع حریف هاش رو رصد کنه و ببینه که اونا روی چه موضوعی فعالیت کردن تا هم یه جاهایی ازشون ایده بگیره و محتوای اونها رو جامع تر کنه و منتشر کنه و یه جاهایی هم هوشمندانه این موضوعی که دیگه نخ نما گردیده و زیاد فعالیت گردیده طرز رو حذف کنه از اپلیکیشن محتواییش و اتفاقا سراغ موضوعاتی بره که به هیچ عنوان فعالیت نشده به طور کامل دیده نشده و دست اوله و کل این تصمیم گیری ها و گزینش ها تو وهله ی اولیه به یه جستجوی صحیح و حسابی و ماهر نیاز داره . پس یکی مهارت هایی که ما توی اتاق یادگیری رایتینا نحوه تمرکز می‌کنیم یادگیری نحوه های جستجوی منابع برای ساخت و ساز محتواست
می بایست مهارت خوندن و تایپ کردن فارسی بلد باشید
مهارت تایپ کردن همونطور که گفتم یک کدام از مهارت های حیاتی ای می باشد که یه تولیدکننده محتوای متنی یا این که تالیف کننده محتوا می بایست خوب بلد باشه . البته این الزاما در معنای این وجود ندارد که یه خالق های محتوا می بایست بتونه متن های ادبی قلمبه و سلمبه بنویسیه بلکه بیشتر از نگاه اینجانب این مهارت تایپ کردن بایستی یاری کنه که ما بتونیم با کاربر خودمون رابطه برقرار کنیم و چیزی که میخوایم بگیم رو به صحت بتونیم با لغات و متن بهش انتقال بدیم . همین . و مطلقا بایستی به‌این اعتقادوباور برسیم که متن نویسی برای محتوای آنلاین خیلی متعدد از تایپ کردن یه کتاب یا این که متن ادبی برای برای مثال کمپانی تو یه مسابقه ادبی است . چرا ؟ زیرا استفاده کننده آنلاین خیلی گوناگون از کاربر آفلاین یا این که کتابی میباشد . [که تو فراگیری های بعدی مفصل درباره ی « اسکنر کاربر ها » یا این که همون نسل نو استفاده کننده های آنلاین کلام می‌کنم و میگم چه جوری بنویسید و محتوا ساخت نمائید که حیث اونها رو جلب نمایید .] و چیزی هم که میخوام تو رایتینا به شما حافظه بدم و انتقال بدم اینه که حافظه بگیریم که چه‌گونه مهارت تایپ کردن برای فضای آنلاین رو به صورت خاص تو خودمون تقویت کنیم خیر تایپ کردن متن ادبی رو و چه گونه به خوندن بیشتر عادت کنیم. یه محتوانویسی ماهر می بایست دایره لغتش نسبتا خوب باشه و بلد باشه از چه واژه و کلمه ای و از چه نشانه نگارشی ای کجا و به چه شکل به کار گیری کنه . و برای کشف کردن این مهارت بیشتر از هر کلاس و خوندن نکته های تئوری نیاز داریم که بیشتر بخونیم تا بهتر بتونیم بنویسیم. {من خودم از بچگی به کتاب خوندن خیلی خیلی علاقه داشتم و همیشه خونه رویاییم به جای خونه شکلاتی و خونه چوبی و اینا یه خونه ای بود که همه چیش از کتاب ساخته شده باشه.پس برام سخت نبود از اون موقعی که کار تولید محتوا رو شروع کردم این عادت رو هم تو خودم تقویت کردم که بیشتر از زمانی که برای نوشتن تو طول یه روز میذارم بیشتر بخونم . و الانم بعد از چند سال که از شروع کارم میگذره بازم همین قانون روزانه ی منه و همیشه ساعت خوندنم بیشتر از ساعت نوشتنمه}
بایستی seo محتوا رو بلد باشید
میگم اگه قرار باشه که ما محتوایی بنویسیم که هیچ کسی اون رو نبینه خب به هیچ وجه ننویسیم که سنگین خیس و ریلکس تریم ! خب ما تو فضای آنلاین چه گونه می تونیم چشم بشیم ؟ یک یاز خط مش هاش گوگل میباشد . خب چی جوری میشه ما یه محتوایی بنویسیم که میان میلیون ها میلیون محتوایی که منتشر میشه بیاد تو شیت اولیه، شایدم سکو # 1 ؟ یکی‌از رویه هاش اینه که زبون گوگل رو خوب بفهمیم و بدونیم از ما چه توقعی داره و چه چیزهایی برای مرتبه بندی براش مهمه بریم همون امور رو انجام بدیم . که بدین همون seo یا این که سئو محتوا برای موتورهای کاوش میگن که یه سازنده محتوای ماهر می بایست حسابی بلدش باشه . یعنی یه کاری کنیم که موتورهای کاوش محتوای ما رو دوست داشته باشند و براش بها و اعتبار قائل باشن و هنگامی که کاربر یا این که مخاطب یه واژه و کلمه کلیدی مربوط به محتوای ما رو کاوش میکنه و دنبال یه جوابی برای پرسش هاش می‌باشد، تو همون برگه نخستین یا این که حتی یک‌سری لینک و پیوند اولیه محتوای ما رو ببینه و طرز کلیک کنه. اینجاست که میگم یه مولف آنلاین خیلی فرق میکنه با یه مولف چاپی و عادی . پس یه محتوا نویس خوب بایستی خودش یک seo کار نیک هم باشه . یعنی بایستی بلد باشه که از چه تیتر، چه کلمه ها کلیدی، چه قضیه و چه ترفندهایی به کارگیری کنه که محتواش بوسیله موتورهای کاوش چشم خواهد شد و موتور های کاوش به اون اعتبار بدند و بتونه هر روز استفاده کننده های بیشتری رو به سمت تارنما بکشونه و اشخاص بیشتری محتواش رو مصرف کنن و مسلما وقتی یه مولف محتوا میتونه داعیه کنه که ماهر گردیده که بتونه یه تارنما سوت و کور و خلوت رو با محتوانویسی ماهر به یه بازار لبریز جنب و جوش و نا مرتب تبدیل کنه. پس بهینه سازی هم یک کدام از سرفصل هایی است که ما طرز خیلی تمرکز می کنیم و قرار تو رایتینا کلی ترفند و نکته و شیوه خوب برای seo محتوا خاطر بگیریم .
بایستی یه روانشناس ماهر باشید
تمامی ما انسانها حتی‌در منطقی ترین وضعیت ممکن گشوده هم مغلوب احساستمان می شیم و معمولا یکی دلایلی که ما رو ترغیب به مبادرت به هر کاری میکنه احساسات ماست . و عالم بیشتر از عقل و منطق روی احساسات میچرخه . به عنوان مثال به نهایی خریدی که کردید یا این که تصمیمی که گرفتیی تصور کنید مطمئن باشید که درصد متعددی از انگیزه ها ما برای انجام یه کاری یا این که انجام ندادن یه فعالیت دیگه یا این که خرید یا این که هر چیز دیگه ای از روی احساسات مون میباشد . برای اینکه یک تولیدکننده محتوای ماهر بشید و بتونید کاربر رو تشویق فرمایید که کاری که مقصود شماست رو انجام بده خیر فقط می بایست به منطق اون احترام بذارید و از نگاه منطقی اون رو توجیح نمایید بلکه بیشتر می بایست روی قسمت احساسش عمل فرمایید و احساسات کاربر رو قلقلک بده . برای مثال در حالتی‌که شما می خواید برای یک تاکسی مسافرتی ایجاد محتوا نمایید بایستی کاری نمائید که با رمانتیک کردن شدید استفاده کننده و وارد کردنش به یه فضای داستانی اون دقیقا احساس کنه همین درحال حاضر در اون ناحیه جغرافیایی خاص می‌باشد و جوری با لغت ها برای کاربر تصویر سازی نمائید که استفاده کننده هیچ راه و روش فراری نداشته باشد و از ته دل دوست داشته باشد تا پایان این مسافرت ( پایان نوشته‌علمی ) یاروهمدم باشه و از این مسافرت لذت ببره و در غایت هم در حالتی‌که توصیه یه توری رو بهش میدید بی زیرا چرا بپذیره . و همین رمانتیک کردن کاربر در ایجاد محتوا می تونه حاصل مثبت خیره کننده و غریبی برای برندها تولید کنه جوری که کاربر حاضر به دل کندن وجود ندارد و تبدیل به یک مشتری یا این که استفاده کننده با مسئولیت میشه . مطمئن باشید یکی مهم ترین تفاوت های یک تولیدکننده ی محتوای ماهر با یک آفریننده محتوای مبتدی و آماتور اینه که یک بشر ماهر دقیقا می دونه در چه وقتی از چه عبارات و محتوایی به کار گیری کنه و به چه شکلی از اونها به کار گیری کنه که بتونه کاربر رو به دام بندازه ، یا این که به نوعی انگار که دقیقا ذهن استفاده کننده رو می خونه و یا این که تو کفش اون میره و از حیث اون به مورد نگاه میکنن. و دقیقا به خیال همین مهارت که آماتورها فکر می کنند اسکن رایترهای ماهر با چوب جادویی شون لغت ها رو به طلا جواهرات تبدیل می‌کنن در صورتی‌که که تبلیغ نویس ها یا این که آفریننده های محتوای ماهر صرفا خوب بلدن از روانشناسی توی ساخت محتوا چی جوری به کارگیری کنن . مطمئن باشید که شما هم میتونید بدین مقام برسید و از جادوی کلمه ها به کار گیری فرمایید و استفاده کننده رو ذیل تاثیر قرار بدید و کاری نمائید که هر کاری که شما می‌خواهید رو انجام بده به شرط اینکه مخلوط روانشناسی با ایجاد محتوا رو خوب بلد باشید. پس یکی مهارت هایی که ما تو رایتینا قرار شیوه تمرکز کنیم همین مخلوط روانشناسی با ساخت محتواست.
حقیقت اینجانب هر چندین وقت یه توشه یه محرمانه جزوه های آموزشی مجانی منتشر می‌کنم . یکی‌از این جزوه ها که طرفدار خیلی متعددی هم پیدا کرده جزوه 460 کلمه و واژه جادویی توی ایجاد محتواست که میتونید همین جا مجانی دانلودش نمائید :
می بایست رئیس برهه زمانی بلد باشید
ما چه تحت عنوان یک فریلنسر ایجاد محتوا چه تحت عنوان مالک کسب و کاری که می خوایم خودمون برای مارک خودمون ایجاد محتوا کنیم و چه تحت عنوان یه متخصص ساخت و ساز محتوای ماهر که برای تیم ای به طور کل وقت فعالیت می‌کنیم ، در حین روز یه مقطع دوران مشخص و معلوم و محدودی برای ساخت محتوا داریم که در‌صورتی‌که نتونیم از این هنگامی که داریم به صحت به کارگیری کنیم و اون رو مدیر کنیم نمی تونیم به میزان مناسب محتوای گران بها ساخت‌و‌ساز کنیم و اون رو تبدیل به گنج کنیم پس در فیض نمی تونیم هم اکنون نیکی داشته باشیم و خودمون رو شخص موفقی بدانیم .این روز ها هیچ کاری حتی کوچک ترین و بی آلایش ترین امور رو هم فارغ از مدیر بازه زمانی نمی تونیم انجام بدیم و صحیح پیش ببریم. و قهرمان شدن توی ساخت‌و‌ساز محتوا و تبدیل محتوا به گنج قابلیت و امکان پذیر وجود ندارد مگه اینکه مهارت رئیس مقطع رو بلد باشیم . برای مثال یه تولیدکننده محتوایی رو در لحاظ بگیرید که هر روز صبح ساعت 10 صبح بیدار میشه و فارغ از هیچ اپ خاصی که برای خودش چیده باشه، جدید میخواد دنبال مسئله و ایده ای بگرده که براش محتوا بنویسه و میانه یافت کردن ایده هم سوای هیچ محدودیتی دائما سرش تو شبکه‌های‌عمومی میگرده . خب تا دیده به هم میزنه شب گردیده و یا این که هیچ محتوایی ننوشته یا این که نهایتا یه 1000 واژه پیش نویس داره که بازم به دردش نمیخوره و با این شرایط به هیچ وجه نمی تونه درآمد خیر هم داشته باشه. پس یک کدام از مهارت های اصلی توی یادگیری ایجاد محتوا، مهارت مدیر مقطع و در کنارش ارتقاء فایده وری می باشد که دومین اتفاقا اساسی تره . و اینجانب زیرا خودم به شدت تو مدیر بازه سالها نقص‌ داشتم ، خیلی وقته که دنبال تکنیک های گوناگون و راهکارهای گوناگون می‌گردم و خیلی از اونها رو آزمون کردم و تجربه بهم نشون اعطا کرد که یه تعدادیش حقیقتا برای ما سازنده های محتوا موءثر وجود ندارد و نمیتونه جوابگو باشه و برعکس یه تعدادیش خیلی خوبه و دستکم برای اینجانب و نوپا های گروه رایتینا پاسخ خیر داده .
اینجانب تو اتاق یادگیری رایتینا نصیب « میخوام ورژن بهتری از خودم بشم » کارایی می کنم کل این تکنیک های اثرگذار رو باهاتون در میون بذارم تا شما هم آزمایش نمائید مشاهده کنید کدوم برای خودتون اثر گذار خیس می‌باشد .
می بایست به شدت خلق کننده باشید
در شرایطی که شما هم مثل خیلی از عموم با شنیدن« خلاقیت »، ذهن تون سریع به سمت شغل های هنری مثل مجسمه سازی ، نگارگری ، پباده سازی میره پس شما هم جزو عده ای می‌باشید که به خطا کلمه و واژه « خلاقانه » رو متساوی با « هنرمندانه » می دونید و به همین خیال و خاطر این طور می پندارید که صرفا اشخاص خاصی می تونند این استعداد و توان را به طور ذاتی داشته باشند و خلق کننده بودن یه خصلت ژنتیکیه دقیقا مثل رنگ پوست و رنگ دیده ! و با این نحوه تاءمل احتمالا این طور فکر‌میکنید که هر انسانی یا این که در طی تولدش ژن های خلاقیت داره و ایده پرداز متولد می‌شود یا این که فارغ از داشتن این ژن ها هرگز و هیچ زمان نمی تونه خلق کننده باشد . این ایام مقاله ها و پژوهش ها متعددی این نحوه تاءمل رو رد کردن و باور دارن که خلاقیت رویش دادنی میباشد و ما میتونیم با اجرای تکنیک ها و روشهایی خلاقیت مون رو رشد بدیم.خصوصا برای ما که خلاقیت در ساخت محتوا جزو حیاتی ترین قسمت های شغل و کسب و کارمون می‌باشد مشخصا رشد عضله های خلاقیت می تونه یاری متعددی به ما بکنه برای اینکه توی ساخت محتوا به یه مارک دارای شهرت و دارای اعتبار تبدیل بشیم . زیرا مطلقا ساخت محتوا در فضای آنلاین و نویسندگی تو دنیای اینترنت فارغ از خلاقیت تفاوتی با نسخه برداری کردن یه متن از یه جایی و منتشر کردن اون ندارد و نمی تونه سبب پیروزی یک خالق محتوا یا این که پولسازی از محتوا بشه . و این خلاقیتی که ما ازش صحبت می زنیم این وجود ندارد که هر روز صبح که بلند میشیم بایستی یه آپولو هوا کنیم و شغل های خارق العاده و ابداع های خیره کننده و غریب داشته باشیم. برای مثال این خلاقیت در همین حد بی آلایش میتونه باشه که برای لیست کردن چیزهایی که میخواید به کاربر بگید مثل « 15 طرز کاهش وزن فارغ از اینکه نیاز به نادر خوری داشته باشید !» جای اینکه متن تون رو با شیوه 1 آغاز فرمایید با طرز 15 تموم فرمائید بیاید برعکس از طریق 15 استارت فرمائید و با 1 تموم نمایید و نمیدونید همین تغییر و تحول ها و خلاقیت های ظاهرا کوچیک اتفاقا چه قدر میتونه توی برد محتواتون تاثیر گذار باشه . یک کدام از کارهایی که ما تو رایتینا انجام میدیم همین رشد ماهیچه ها خلاقیت برای ساخت محتوای دیدنی برای کاربر میباشد.
می بایست رابطه با صاحبکار و همیاری تیمی رو بلد باشید
تو این سالها یکی‌از بدترین و نادرست ترین کارهایی که اینجانب دیدیم تالیف کننده ها و فریلنسرهای محتوای غیر ماهر و مبتدی مرتکبش میشن اینه که تاءمل میکنن زمانی یه پروژه ساخت و ساز محتوا رو قبول میکنن تنها اصلی اینه که یه شیت ای سیاه کنن و بندازن جلوی صاحب کار و پولشونو بگیرن و برن . و اینا دقیقا همون هایی هستن که دائما از درآمد تحت ساخت‌و‌ساز محتوا و فریلنسری شیون میکنن ، زیرا مسلما هیچ کارفرمایی باهاشون طولانی بازه فعالیت نمیکنه و بعداز یک سری سال فعالیت هنوز یه رزومه صحیح و حسابی یا این که کارفرمایی که تاییدشون کنه ندارن. چنانچه که نباید این نکته رو فراموش کنیم که برد ما در گرو پیروزی صاحب کار و تیمی میباشد که با هاشون فعالیت می کنیم . و اولی چیزی که میتونه به شما امداد کنه که یه مارک دارای اعتبار توی ساخت محتوا بشید اینه که مثال شغل های عالی داشته باشید و رزومه ی معتبری برای خودتون بسازید. پس یکی‌از چیزهایی که خیلی خوب بایستی بلد باشید توی فریلنسری ساخت و ساز محتوا اینه که رابطه با صاحب کار رو خوب بلد باشید و حافظه بگیرید چه‌گونه میتونید پروژه های بیشتر و طولانی خیس و پولساز تری بگیرید . که گشوده هم ما مفصل راجع به روش ی رابطه با صاحب کار تو رایتینا فراگیری داریم و دقیقا یاد می گیرید که به چه شکل با صاحبکار متحد بشید و بتونید رزومه نیکی بسازید و پروژه های بیشتری بگیرید .
می بایست 360 سکو باشید!
یه حقیقت رو می بایست قبول کنیم و اونم اینه که ما تو مقطع آغاز فعالیت خیلی نمیتونیم روی یه فعالیت خاص و تخصصی تمرکز کنیم . به عنوان مثال تنها و صرفا پست وب لاگ بنویسیم اونم تنها و تنها تو حوزه روانشناسی و اونم صرفا برای ارتقاء علت. زیرا اگه بخوایم اینطوری پیش بریم ممکنه محبور باشیم از 365 روز سال 360 روزش رو بی کار باشیم و این یعنی ورشکستگی یه فریلنسر یا این که تولیدکننده محتوا . پس شاید پس از ماهر شدن و مارک شدن و وصال به درآمد یکی کارهایی که بایستی انجام بدید همین خاص و تخصصی نوشتنه اما به لحاظ اینجانب تو استارت عمل به هیچ وجه. پس هر سازنده محتوایی می بایست بتونه در آستانه کارش در مورد های متفاوت و در ژانرها و مدل های متفاوت بنویسه زیرا ممکنه این ماه شما با یک کارفرمایی قرارداد ببندید که سایتی راجع‌به تولیدات آرایشی داشته باشد و از شما بخواد برای هر کدوم از تولیدات وب سایت یه توضیح متاع ترغیب کننده بنویسید ، ماه سپس ممکن با سایتی همیاری نمائید که در مورد تولیدها ساختمانی می‌باشد و از شما می خواد برای بخش بلاگ وبسایت مقاله ها مربوط به زمینه کم آب و زمخت ساختمانی با لحن خیلی بدون شوخی بنویسید و ماه سپس ممکن پروژه ی یک تارنما فانتزی و منحصربه‌فرد طفل ها به شما داده بشه و از شما بخوان برای شیت ی در رابطه ما و کاغذ اساسی و لندینگ پیج هاشون یک‌سری محتوای به گویش بی آلایش و کودکانه و در حدی هم شوخی بنویسید و… خلاصه دست‌کم در آستانه عمل لازمه که شما در قضیه های گوناگون فعالیت فرمایید و رزومه توده نمائید و تجربه کسب نمائید و نمی تونید صرفا به تیم خاصی از محتواها خودتون رو محدود فرمائید . و نو اضافه بر این یک نکته دیگر هم اینکه اگه شما تحت عنوان یک متخصص ایجاد محتوا توی یه کمپانی یا این که تیم ای استخدام بشید می بایست همگی شغل های محتوایی که مرتبط با اون کمپانی یا این که تیم می‌باشد رو بتونید انجام بدید تا بتونید شغل تون رو مراقبت فرمائید . ( هر یک سری که اینجانب اینو قبول ندارم البته به طبع تو حال حاضر خیلی از شرکتهای و کسب و امور اونقدری روی قسمت ساخت و ساز محتوا نمیتونن دارایی بذارن و برای هر تخصصی یه نفر خاص رو استخدام کنن و ممکنه شغل های متنوعی به شما سپرده بشه .) از جمله یک روز ممکن از شما توضیح مال بخوان ، روز بعد از آن نوشته‌ی علمی بلاگ ، یه روز دیگه محتوای بروشورها و کاتالوگ و یه روز چندین تا پست برای شبکه‌های‌مردمی و… خلاصه اینکه نمی تونید محدود باشید و محدود بنویسید . و می بایست حافظه بگیرید از نویسندگی 360 جايگاه به کارگیری نمائید یعنی در‌صورتی‌که موضوعات متنوع محتوا را روی یک اطراف دایره بذاریم شما بایستی بتونید در امر تمام موضوعات این 360 رتبه محتوا بنویسید . همین سبب میشه خلاقیت شما بیشتر بشه و برای به دست آوردن هیچ پروژه ای محدودیت نداشته باشید. [ بازم اگه برگردیم به قصه خویش اینجانب، اینجانب هنگامی که استارت کردم تفکر می‌کردم تنها تو مسئله ی روانشناسی یا این که حرفه تخصصی خودم یعنی صنعت های غذایی دوست دارم که محتوا بنویسم البته دقیقا او‌لین پروژه ای که گرفتم محتوانویسی برای یک کمپانی قابل انعطاف افزاری راجع به نقشه ی حرارتی heat map بود که هیچ ارتباطی به هیچ کدوم از چیزایی که میخواستم نداشت و ابدا نمیدونستم چی است.]

صرفا بازم میگم تو آغاز فعالیت بایستی 360 سکو باشید اما زمانی ماهر شدید دیگه بایستی صرفا تو یه نوع خاص محتوا کارشناس بشید
بایستی ویراستار نیکی هم باشید
هیچ چیزی رو تو عالم پیدا نمی‌کنید که وقتی که برای اولی توشه کردار میشه فارغ از هیچ نقص و ایرادی باشه و نیاز به دستکاری و تصحیح نداشته باشه. درباره ی ساخت محتوا هم دقیقا همین ضابطه حکم کننده و هر محتوایی که ساخت‌و‌ساز و خلق و خوی میشه برای اینکه به یه اثر خوب و موندگار تبدیل گردد می بایست دستکاری و تصحیح و آپ دیت رسانی بشه .( دقیقا مثل همین یادگرفتن که بالای 25 توشه تا به هم اکنون بازنویسی گردیده ) شما توی محتوا نویسی بایستی یه تمیز کن خیر و خوبی باشید و یه قتل کننده خوب لغات .این یعنی چی ؟ یعنی یکی مهارت هایی که بایستی بلد باشید برای ماهر شدن اینکه که ویرایشگر خیر برای محتوا باشید . مسلما توی استارت فعالیت شما نمی تونید از یه ویراستار دیگه امداد بگیرید که پس از اینکه محتواتون رو نوشتید اون یه بدور دیگه بخونه و نادرست هاش رو پیدا کنه یا این که دوباره دستکاری کنه . به طبع هر کس بایستی اینکار رو هم انجام بده خودتون می باشید . اینجانب تو یادگرفتن های رایتینا یه عالمه تکنیک ماهر گفتم که میتونید به امداد اونها ویراستار ماهر محتوای خودتون بشید.
بایستی یه هنرمند و طراح خیر و خوبی باشید
هنگامی که ما محتوایی می نویسیم صرفا اساسی این وجود ندارد که متن این محتوا از نگاه نگارشی یا این که تایپی یا این که حتی مفهومی صحیح باشه . این تنها یه نصیب از کاریه که شما می بایست انجام بدید . یکی بخش های اساسی فعالیت یک مولف محتوا اینه که محتوای خودش رو در قالب و صورت صحیح به مخاطبش ارائه بده . این روزا صورت ظاهری محتوا و خوانایی خوبش حتی خیلی خیلی اساسی خیس از نوع نگارش محتواست زیرا ما با کاربر هایی روبرو هستیم تو فضای آنلاین که مشابه یه اسکنر میمونن و هنگامی وارد یه شیت ای یا این که سایتی میشن صرفا تو یک‌سری ثانیه تمام محتوا رو نسخه برداری میکنن و در حالتی‌که تو نگاه اولیه خوششون بیاد میمونن و در غیر اینصورت سریع شیت رو میبندن و میرن. و حتما چیزی که تو این تعدادی ثانیه میتونه استفاده کننده رو جذب کنه همین پباده سازی هنرمندانه ی محتواست. و بدترین نوع ارائه محتوا هم اینه که یه لشکری از عبارات رو جلوی دیده کاربر بذارید و تو همون چندین ثانیه خسته و دل زده اش فرمایید و کاری نمایید که اون صرفا دنبال آرم ضربدر ورقه بگرده. برای اینکه بتونید به طور ماهر محتوا رو پباده سازی و منتشر فرمائید لازمه تعدادی تا چیز بلد باشید که یکی‌از اونها پباده سازی تصاویر برای محتواتون میباشد و همین طور محتوا نویسی برای اسکنر کاربر ها می باشد . اینجانب در حدی که نیاز دارید پباده سازی تصاویر رو با فتوشاپ بهتون خاطر میدم و ترفندهای متعددی رو با هم خاطر می‌گیریم که بتونید یه محتوا رو برای خواننده ی آنلاین با صرفه فرمائید .
می بایست ذهن خونی استفاده کننده رو بلد باشید
در صورتی‌که شما ندونید که کاربر تون چی میخواد، مطلقا چیزی رو مینویسید که خودتون میخواید و همین میشه که استفاده کننده اساسی محتواتون صرفا خودتونید و خودتون و محتواتون خیر چشم میشه خیر خونده میشه . البته از کجا بدونیم که کاربر ما چی میخواد ؟ ما توی ایجاد محتوا یه اصطلاحی داریم به نام آشنایی پرسونای استفاده کننده که به ما یاری میکنه دقیقا بدونیم استفاده کننده غرض مون کی میباشد و چی میخواد . و این یکی‌از مهم ترین اصل های برد یه محتواست. و از طرف دیگه تاهنگامیکه ندونید کاربر مقصود تون کی می باشد، به هیچ عنوان نمیدونید از چه لحنی و سبکی می بایست برای محتوا به کار گیری نمائید و محتوای شما به همون اندازه مضحک میشه که یه طومار عاشقانه با هزار واژه ی عاشقانه بنویسید و برای مدیریت یا این که رئیس تون ارسال نمایید هنگامی که می خواید ازش بخواید که گزارش برنامه خردسالان رو آنالیز کنه یا این که بالعکس یه طومار قانونی به طور کامل اداری و قانونی بنویسید وقتی که می‌خواهید ولادت دوست یا این که همسرتون رو شادباش بگید! پس تایپ کردن محتوا سوای آشنایی پرسونای کاربر مثل این میمونه که یه تیری رو بی انگیزه به هوا پرتاب میکند و معطل بمونید ملاحظه کنید تیر کجا میخوره .
می بایست تایپ کردن عادت روزمره تون باشه
چه شما فریلنسر باشید چه متخصص محتوا تو یک کمپانی گسترده یا این که کوچک، شما می بایست عادت به تایپ کردن داشته باشید و تایپ کردن برای شما مثل ناشتایی تناول کردن مثل توالت رفتن مثل مسواک زدن به یک فعالیت ضروری و روزمره تبدیل بشه. یه مهارتی که تو عمل ما تولیدکننده های محتوا خیلی مهمه بضاعت در دست گرفتن احساسات مون و تایپ کردن زیر هر قوانینی می‌باشد . زمانی شما یه تولیدکننده محتوا میشید مجبورید حتی مدت هایی که به هیچ وجه طاقت ندارید و به دوران و زمین دل تون میخواد فحش بدید هم بنویسید ، ممکنه مقطع هایی که در توان بیهوش شدنم خسته میباشید ناچار باشید بنویسید . شاید اعتقاد و باور نکنید حتی برهه زمانی هایی که از تایپ کردن و عبارات هم اکنون تون بهم میخوره هم گشوده بایستی بنویسید . حتی زمانی فلج نویسندگی هم می‌گیرید و هیچ چیزی به ذهن تون نمی رسه هم گشوده می بایست بنویسید، زیرا شما مولف ی آنلاین می باشید و مثل تالیف کننده های کتاب های چاپی یا این که کتاب داستان ها به عنوان مثال 5 سال وقت ندارید که بخواید یه محتوایی رو بنویسید و برعکس مهم‌ترین چیز توی دنیای آنلاین حضور همیشگی و تایپ کردن سوای وقفه میباشد و شما در فضای آنلاین چه صاحب و مالک وبسایت باشید چه تالیف کننده و متخصص ساخت محتوای یک وبسایت بایستی هر روز دست کم یک محتوا بنویسید و یا این که همون روز منتشر نمایید یااینکه یک سری روز پشت سرهم بنویسید و در غایت یک یا این که دو روز در هفته تحت عنوان محتواهای طولانی منتشر فرمائید.
می بایست بلد باشید ایده بسازد
یکی‌از مهم ترین بحران ها و مشکلاتی که اکثر سازنده های محتوا باهاش سرگرم هستن جستن ایده برای ساخت محتوا میباشد . خیلی ها اندیشه میکنن همگی ی اون عهد ها و شاخ های ساخت‌و‌ساز محتوا از صبح تا شب کنار یه درختی چیزی نشستن و منتظرن که ایده ای بهشون الهام بشه و در غایت هم یه دفعه یه ایده ای تو ذهن شون جرقه میزنه و میگن آهان این دقیقا همون ایده ایه که میخواستم و میتونه محتوام رو ویروسی کنه و میلیون ها تومن ازش پول در بیارم .همین جا بهتون میگم که‌این نوع نحوه فکز به طور کامل و به طور کامل اشتباهه و غول های ساخت‌و‌ساز محتوا و اون کسایی که توی ساخت‌و‌ساز محتوا مارک شدن و خیلی ماهر هستن، مهم ترین مهارتی که دارن اینه که به هیچ عنوان چشم به راه الهامات درونی و اینکه از عرش براشون ایده بباره و این جور چیزا نیستن و خودشون نظرات رو میسازن .
یه لحظه به‌این تصور کنید : چنددفعه گردیده که پشت میز بشینید و بخواید استارت فرمائید به ساخت محتوا اما هیچ ایده ای به ذهن تون نرسه ؟ و شاید ساعتها بگذره و شما همچنان به شیت سپید خالی زل زدید و هیچی به هیچی . منم مثل شما تو آغاز کارم همچین تجربه ای رو بارها و بارها داشتم و همین منجر می شد خیلی نماید پیش برم و بعضی اوقات حتی تعدادی روز و یک هفته سرگرم جستن ایده بودم و اینجوری کلی بازه زمانی رو از دست میدادم. تا اینکه بالاخره با یه خصوصی تکنیک هایی که حافظه گرفتم تونستم به یه حدی از متعددی ایده برسم که یه خزانه ایده واسه خودم بزنم ! دیگه هر وقت که میخوام ساخت محتوا رو آغاز کنم، درانتظار نمی مونم ایده ای بهم الهام بشه یا این که از آسمون چیزی تو سرم بیافته و… به جاش سریع میرم سراغ خزانه ایده هام و یه ایده برمیدارم و استارت می‌کنم . و از اونجایی که اینجانب شیدا ایده سازی و ایده یابی هستم هر روز ایده های متعددی بدین خزانه اضافه می کنم. اما به نظرتون میتونم کلیه ایده های این بانکم رو اجرایی کنم ؟ حتما خیر . زیرا خیلی از نظرها به هیچ وجه جاش تو رایتینا وجود ندارد و به حوزه ی کاری ما دارای ارتباط وجود ندارد. پس پیش خودم گفتم احتمالا خالق های محتوای متعددی هستن که همین خلل رو دارن و هر روز سردرگم و فارغ از ایده پشت میزشون میشینن و کلی زمانشون رو از دست میدن و بیشتر موقع ها ناامید و خسته ساخت و ساز محتوا رو رها میکنن . به همین خیال و خاطر تصمیم گرفتم این بانکم رو با شما هم به اشتراک بذارم شاید ایده هاش به درد شما هم خورد یا این که جرقه ای شد برای ایده های بهتر.
میخوام وارد [ خزانه ایده رایتینا ] بشم و ایده برداشت کنم
می بایست بازاریابی و فروش بلد باشید
یادمون نره که ما در هر جایگاهی که باشیم چیزی برای فروش داریم و می خوایم اون رو بیشتر بفروشیم! مولف ای که کتابی می نویسه می خواد کلماتش رو بفروشه، سوله داری که محصولی رو ایجاد میکنه می خواد محصولش رو بفروشه، دکتر معالج می خواد دانش و تخصص ش رو بفروشه، یک سخنران انگیزشی می خواد حرف هاش رو بفروشه ، یک خالق محتوا هم می‌خواهد محتواش رو بفروشه، حتی یک موسسه خیریه هم دوست داره کمپین های حمایتی و صحبت ها و منظور هاش خریدار داشته باشه و.. پس در هر شغلی که باشیم و هر جایگاهی که داشته باشیم چیزی برای فروش داریم و برای فروش اون چیز می بایست طریق های ماهر فروش رو بلد باشیم . ما چه بخوایم فریلنسر ایجاد محتوا باشیم چه خودمون وب سایت داشته باشیم و… می بایست بتونیم محتواهامون رو به نوعی به خورد کاربر بدیم و بهش بفروشیم، پس یک کدام از مهم ترین مهارت هایی که بایستی خاطر بگیریم اینه که چه‌گونه میتونیم محتواهامون رو به صاحبکار ، استفاده کننده یا این که هر که دیگه ای در هر جایگاهی بفروشیم . خیلی از ما فکرمی کنیم تنها اگه متخصص فروش بخوایم بشیم می بایست فروش بلد باشیم در‌حالتی که که ما تو هر جایگاهی اگه مهارت فروش و بازاریابی رو بلد نباشیم به هیچ درآمدی نمیرسیم. اینجانب خودم سالها هنگامی نام فروش به گوشم می‌خورد کهیر میزدم و میترسیدم سراغش برم اما بعداز بارها زمین میل کردن و مجدد برخواستن فهمیدم ضعف کارم دقیقا همینه که فروش و بازاریابی و کانال سازی بلد نیستم . پس رفتم تو دلش و تلاش کردم یادش بگیرم و میخوام تو رایتینا تجربه هام رو با شما هم به اشتراک بذارم .
5 دقیقه زنگ تفریح
درحال حاضر بریم سراغ دو تا قصه دیدنی برای اینکه نشون بدم چه قدر با محتوا میشه روی جهان و کاربر تاثیر گذاشت! ما به امداد خلاقیت و ساخت محتوای ماهر میتونیم غیرجذاب ترین و خسته کننده ترین موضوعات رو به شایسته ترین صورت ممکن به خورد استفاده کننده بدید و براش دیدنی کنیم!
بذارید اولیه یه ماجرا از کتاب « ایده عالی مستدام » چیپ هیث و دن هیث براتون تعریف‌و‌تمجید کنم :







برچسب ها سئو سايت ,
نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 54
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 5
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 14
  • بازدید ماه : 45
  • بازدید سال : 84
  • بازدید کلی : 9174
  • <
    پیوندهای روزانه
    آرشیو
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی